Callebaut lanceert karamelchocolade Gold

Callebaut Gold

Voor het eerst in honderd jaar voegt Callebaut een nieuwe smaak toe aan zijn Finest Belgian Chocolate assortiment. Naast de bestaande smaken melk, puur en wit is nu de karamelchocolade 'Gold' verkrijgbaar. Deze chocola smaakt naar karamel en heeft de kleur van warme karamel en amber met een gouden tint.

Karamel is al jaren een populaire smaak in het gamma bij chocolatiers, bakkers-patissier en horeca-chefs. Gold speelt hier op in en heeft een uitgebalanceerde karamelchocoladesmaak met vleugjes toffee, boter, room en zelfs een snufje zout. In de chocola zit onder andere gekaramelliseerde suiker en gekaramelliseerde melk. Gold is eenvoudig te doseren, smelten, kristalliseren en te verwerken in recepturen.

Net als de andere Finest Belgian Chocolates wordt Gold volledig in België gemaakt, van boon tot chocolade. De chocolade valt onder het duurzaamheidslabel van de Cocoa Horizons Foundation. Hiermee wil Callebaut een duurzame toekomst voor cacaoboeren in West Afrika garanderen.

Lees ook
Vijf tips voor chocolade in de ijssalon

Vijf tips voor chocolade in de ijssalon

Chocolade en ijs, het is geen nieuwe combinatie. Maar wel eentje die eenvoudiger in te zetten is dan je misschien denkt. Hidde de Brabander, Meester Patissier en manager van het IJscentrum gaf tijdens Ice this day – de jaarlijkse inspiratiedag van de VAIJ – tips hoe je makkelijk zelf mooie chocoladeproducten kunt maken.

Carlz presenteert de Haagse Plak

Carlz presenteert de Haagse Plak

Carlz brengt een nieuw product op de markt, de Haagse Plak. Een luxe cadeaubox met twee Haagse repen. De Haagse Plak is het derde Haagse chocoladeproduct van Carlz. Eerder lanceerde de ondernemer De Haagse Bal (de stadsbonbon van Den Haag) en de Haagse Kusjes.

Variëren met variegato

Variëren met variegato

Vertaald vanuit het Italiaans betekent variegato ‘afwisselend’ of ‘gevarieerd’. Technisch gezien is een variegato, of in meervoud variegati, ook wel een soort vloeibare toevoeging die je over en tussen je gedraaide ijs lepelt of spuit. Je hebt veel verschillende types, maar het basisprincipe is het aanbrengen van een combinatie tussen een saus en een...