Callebaut introduceert Il mio Gelato al Cioccolato

30 mei 2017

Chocoladeproducent Callebaut heeft tijdens de internationale ijsbeurs Sigep in Rimini een gloednieuw concept voor chocolade-ijs geïntroduceerd. De ‘Il mio Gelato al Cioccolato’-range is ontwikkeld om ambachtelijke ijsbereiders van alle niveaus te helpen hun eigen, unieke chocolade ijs te creëren.

Basismix

De basis van het assortiment wordt gevormd door de ChocoBase. Dit is een basismix die moet worden gemengd met water of melk en een chocolade naar keuze. Doordat ijsbereiders hun eigen favoriete chocolade toevoegen, creëren zij persoonlijke recepten met een unieke smaak en kleur. Wie niet zijn eigen chocolade wil kiezen, maar wel een kwalitatief hoogstaand chocolade ijsje wil serveren, kan de ChocoBase mengen met fijngemalen ChocoGrattato.

Drie fillings

Foto-2-200x300 Maurice Burger, ijsmanager bij Bakeplus: “Op IJsVak-Beurs hebben wij drie fillings geïntroduceerd: dark, white en hazelnoot. Deze fungeren als een basisvariegato en zijn de verbindende schakel tussen ambachtelijk ijs en het assortiment dat een chocolatier gebruikt. Door de fillings kun je als ijsbereider nu verrassende en krokante ingrediënten verwerken in je ijs. Denk bijvoorbeeld aan feuilletine, koek of noten. Door deze producten door je filling te draaien, krijg je een onderscheidend product. En de mogelijkheden zijn onbeperkt. Fillings kunnen namelijk ook onderling worden gecombineerd, waardoor je praliné of melkchocolade-achtige variegato’s kunt maken.”

Italiaans marktonderzoek

Om de Italiaanse ijsbereider te overtuigen heeft Callebaut’s Gelato concept samen met een aantal concurrerende premium ijssmaken meegedaan aan een Italiaans marktonderzoek. Alle Callebaut Gelato producten kwamen zeer positief uit de bus. Het testpubliek van vijfhonderd Italiaanse ijs-consumenten koos de ChocoGelato Bianco en Extra Fondente als onbetwiste ‘numero uno’.

Cacaopoeders

Naast de Callebaut Gelato-range, lanceert Van Houten (onderdeel van de Barry Callebaut Groep) ook een opmerkelijk en innovatief assortiment dat bestaat uit een regenboog van cacaopoeders. Het assortiment bestaat uit zes verschillende poeders, van natuurlijk licht bruin tot intens diepzwart. Iedere soort cacaopoeder geeft een unieke kleur en smaak aan ijs, brood, gebak en patisserie. “Deze serie cacaopoeders wordt beschouwd als een doorbraak voor ijsbereiders die een verschil willen maken in de smaak en kleur van hun chocolade-ijs”, vertelt Burger. “Er is bijvoorbeeld een zwart cacaopoeder om een ultra donkere chocolade sorbet te maken of een rood cacaopoeder, voor het populaire ‘red velvet’.”

  • Alle producten zijn momenteel uitsluitend verkrijgbaar via Bakeplus

Lees het complete artikel in Vakblad IJs!

   

Altijd op de hoogte blijven?