Nieuws

Briefing IJsVak-Wedstrijden

Briefing IJsVak

Jaarlijks organiseert het Ambachtelijk IJscentrum de IJsVakwedstrijden. Na de Algemene Ledenvergadering op 31 oktober gaf het IJscentrum de briefing voor de IJsVak-wedstrijden.

De Gouden IJsspatel

De Gouden IJsspatel gaat dit jaar naar de ijsmaker die het beste bosbessen-sorbetijs maakt. De eerste ronde is op 14 en 15 december 2017. Op 14 december draaien de deelnemers hun sorbetijs in het IJscentrum in Wageningen. Op 15 december volgt de openbare jurering.

De top twintig gaat door naar de tweede ronde. Deze ronde vindt plaats op 9 januari 2018, tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam. Alle deelnemers van die dag krijgen een oorkonde uitgereikt voor het behalen van de top 20. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het IJsVak-Event op 6 februari in de CHV Noordkade in Veghel.

Tijdens het IJsVak-Event vindt ook de wedstrijd om de Gouden IJscreatie plaats. Bij deze wedstrijd staat de bereiding van een ijscreatie centraal. Hierbij kijkt de jury onder andere naarbereiding, presentatie en receptuur.

Deelname aan IJsVak-Wedstrijden?

Om het Vakmanschap te stimuleren is het inschrijfgeld voor de alle IJsVak-Wedstrijden substantieel verlaagd naar  €75,- en kan zonder extra kosten worden deelgenomen aan de “De IJssalon van het Jaar”.

De inschrijfperiode voor de Gouden IJsspatel loopt van 31 oktober tot en met 7 december 2017. De inschrijvingen voor de Gouden IJscreatie zijn open tot en met 20 januari 2018. Inschrijven kan op de site van het Ambachtelijk IJscentrum.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *