Briefing IJsVak-Wedstrijden

Briefing IJsVak

Jaarlijks organiseert het Ambachtelijk IJscentrum de IJsVakwedstrijden. Na de Algemene Ledenvergadering op 31 oktober gaf het IJscentrum de briefing voor de IJsVak-wedstrijden.

De Gouden IJsspatel

De Gouden IJsspatel gaat dit jaar naar de ijsmaker die het beste bosbessen-sorbetijs maakt. De eerste ronde is op 14 en 15 december 2017. Op 14 december draaien de deelnemers hun sorbetijs in het IJscentrum in Wageningen. Op 15 december volgt de openbare jurering.

De top twintig gaat door naar de tweede ronde. Deze ronde vindt plaats op 9 januari 2018, tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam. Alle deelnemers van die dag krijgen een oorkonde uitgereikt voor het behalen van de top 20. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het IJsVak-Event op 6 februari in de CHV Noordkade in Veghel.

Tijdens het IJsVak-Event vindt ook de wedstrijd om de Gouden IJscreatie plaats. Bij deze wedstrijd staat de bereiding van een ijscreatie centraal. Hierbij kijkt de jury onder andere naarbereiding, presentatie en receptuur.

Deelname aan IJsVak-Wedstrijden?

Om het Vakmanschap te stimuleren is het inschrijfgeld voor de alle IJsVak-Wedstrijden substantieel verlaagd naar  €75,- en kan zonder extra kosten worden deelgenomen aan de “De IJssalon van het Jaar”.

De inschrijfperiode voor de Gouden IJsspatel loopt van 31 oktober tot en met 7 december 2017. De inschrijvingen voor de Gouden IJscreatie zijn open tot en met 20 januari 2018. Inschrijven kan op de site van het Ambachtelijk IJscentrum.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

De ijssmaak voor de volgende editie van de Gouden Spatel is bekend. Wedstrijdvoorzitter Theo Clevers maakte tijdens het IJsVak Gala op 6 maart bekend dat de deelnemers in 2024 aan de slag moeten met peren demi-ijs.

Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs wint De Gouden IJscreatie 2023

Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs wint De Gouden IJscreatie 2023

Gisteren vond de strijd om de Gouden IJscreatie plaats. Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk won deze wedstrijd met haar Mille-Tuille. Het was de eerste keer dat Hilde meedeed aan deze wedstrijd. “Om dan ook als eerste te eindigen, was echt zo niet verwacht.”