Bij Lorenzo IJssalon straalt de variatie ervan af

Lorenz en Monica de Groot

                                                      Foto: Eigenaren Lorenz en Monica de Groot

Lorenz en Monica de Groot zijn de eigenaren van de Utrechtse ijssalon Lorenzo. Lorenzo ijssalon opende in 2003 de deuren in de Utrechtse Rivierenwijk en is sindsdien een succes. De twee zijn gediplomeerde en gespecialiseerde ijsbereiders en hebben vele bijzondere smaken in het assortiment. Klanten met een allergie of diabetes of vegans kunnen hier ook terecht.

Het echtpaar doet vrijwel alle taken binnen de ijssalon zelf, zoals het ijs, gebak en de andere producten bereiden en verkopen. Lorenz bedacht van alle 200 smaken. Zo zijn er 32 bakken in de toonbank te vinden, met allemaal een andere smaak. Het is dan ook belangrijk om regelmatig van smaak te wisselen. Lorenz: ”Zo blijf je innoveren en je klanten verassen. We hebben wat anders dan andere ijssalons en lopen voor op de supermarkten.”

Alle producten worden  ambachtelijk en vrij van kleurstoffen bereid. Hierdoor zitten er verse vruchten in het vruchtenijs en naast het room- en sorbetijs is er ook suikerarm ijs voor diabetici en glutenvrij ijs verkrijgbaar. Vegan ijs wordt de laatste tijd steeds populairder. Hier biedt het assortiment ook mogelijkheden in, omdat veel van de ijssoorten, zoals vruchtensmaken, al zonder melk worden gemaakt.

In de salon is het ook mogelijk om wat te drinken en daarnaast verhuurt het bedrijf ijskarren voor bedrijfsfeesten, bruiloften en andere gelegenheden. Sinds 2011 is er ook gebak verkrijgbaar in de ijssalon, omdat Lorenz graag wil verkopen wat hij lekker vindt en niet wat een leverancier kwijt wil. Hierdoor hebben ze ook bij slecht weer en na september nog omzet.

Helaas is er een tekort aan personeel in deze branche en heeft het echtpaar maar elf mensen in dienst. Het ijsseizoen start eind februari, begin maart en loopt tot en met eind september. In oktober starten ze alweer met de oliebollen. Dit alles laat zien dat het runnen van een ijssalon een vak is waar je je voor 100 procent moet inzetten. Maar zoals Lorenz altijd dacht: "ijs blijft een mooi product."

Meer weten over Lorenzo IJssalon? Lees dan het complete artikel in Vakblad IJs 47-2019. Nog geen abonnee? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar €39,99 ex BTW voor het eerste jaar!

 

 

                                                                                                                         

 

 

Dossiers
Lees ook
De zomer in met versoepelingen; coronaprotocol voor ijssalons per 1 juli

De zomer in met versoepelingen; coronaprotocol voor ijssalons per 1 juli

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft het coronaprotocol voor ijssalons herzien. Enigszins optimistisch kijken we terug naar de persconferentie van 24 juni. Hierin kondigde de premier aan dat er per 1 juli geen reserveringsplicht meer geldt voor de horeca. Ook de gezondheidscheck komt te vervallen. Dit biedt ijsliefhebbers meer ruimte voor een...

Culy selecteert de beste ijssalons van Rotterdam

Culy selecteert de beste ijssalons van Rotterdam

De zomer is begonnen en daar hoort een lekker ijsje bij. En dat haal je natuurlijk bij een goede ijssalon. Culy zet daarom de beste ijssalons van Rotterdam op een rijtje. Het platform gaat ook voor andere steden de beste ijssalons op een rijtje zetten.  De beste vijf IJssalons van Rotterdam zijn volgens Culy: 1. De IJssalon Met drie Rotterdamse...

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Met het vervallen van de reserveringsplicht in de horeca ziet de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum de komende zomermaanden lichtelijk positief in. “We zijn er nog lang niet, en omzet inhalen zal niet meer lukken. Maar we zijn blij elke verruiming van de maatregelen”, aldus voorzitter Teun Loonen.