Ben & Jerry’s organiseert Free Cone Day

31 maart 2023 Redactie Vakblad IJs

Free Cone Day van Ben & Jerry’s keert terug. Op maandag 3 april deelt het ijsmerk in de Ben & Jerry’s Scoop Shop in de Witte de Withstraat in Rotterdam van 14:00 tot 22:00 uur gratis ijs uit. Met de actie wik Ben & Jerry’s “de fans te bedanken voor alle steun en liefde die zij geven”.

In 1978 startten Ben Cohen en Jerry Greenfield met Ben & Jerry’s. Zij besloten hun eerste bedrijfsjaar te vieren door de deuren van de Scoop Shop in Burlington (VT) salon te openen en gratis ijs uit te delen. Dit gebeurde onder de noemer Free Cone Day en was het begin van een jaarlijkse traditie.

Ben & Jerry's

“Ben & Jerry’s is al meer dan 40 jaar verder en het originele idee achter dit ijsfestijn is niet veranderd”, meldt het ijsmerk. “De dag draait om onze fans.”. Deze kunnen op 3 april van 14.00 tot 22.oo terecht bij de locatie aan de Witte de Withstraat in Rotterdam terecht voor hun favoriete smaak.

Ben & Jerry’s staat bekend als een ‘activistisch’ merk. Het merk is onderdeel van Unilever, maar vaart nog steeds de eigen koers. Zo kwam het ijsmerk in zomer 2021 in het nieuws omdat het geen ijs meer wilde verkopen in de bezette Palestijnse gebieden. Duurzaamheid is de andere belangrijke peiler. Het merk gebruikt alleen Fairtrade ingrediënten en de chunks en brownies in het ijs worden gemaakt door sociale bakkerijen met een B-Corps certificaat zoals Greyston Bakery, waar mensen een tweede kans krijgen.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?