Op 5, 6 en 7 juni wordt in Antwerpen de Belgium Chocolate Summit gehouden. De drie dagen hebben een verschillende invulling :  de Belgium Chocolate Awards, een conferentie en workshops

Op 5 juni vinden  de Belgium Chocolate Awards plaats. Hier strijden talentvolle chocolatiers om de Beste Praline en Chocoladetablet. Dit jaar is het thema ‘Fashion’. Daarnaast kunnen de bezoekers deelnemen aan een vijftal workshops, onder andere over het gebruik van de nieuwe Ruby chocolade en een demonstratie over het combineren van chocolade en groenten tot een gezonde snack. De dag wordt afgesloten met een walking dinner en een chocolade en cocktail pairing.

Informeren en inspireren

De tweede dag staat in het teken van het informeren en inspireren van de bezoekers, door chocolade-experts en innovators. De presentaties worden deze dag in het Engels gehouden en vinden plaats in het Radisson Blu Astrid Hotel.

Hoewel het aantal sprekers nog niet helemaal vaststaat, is in ieder geval al duidelijk dat Katelijn Quartier een presentatie geeft. Zij is gepromoveerd op het gebied van winkelinrichting en klantengedrag. Ook spreekt Enric Rovira spreken. Hij is op het moment een van de meest vooruitstrevende chocolatiers ter wereld. De volledige lijst van sprekers is hier te vinden.

Dag drie biedt de bezoekers een begeleid bezoek aan het museum de Chocolate Nation. Dit museum is pas een paar maanden open en dompelt de bezoeker op een moderne en dynamische manier onder in de wereld van chocolade, waarbij alle zintuigen worden gestimuleerd. De conferentie wordt afgesloten met een workshop in het atelier van chef-chocolatier Patrick Aubrion. Hierna hebben bezoekers nog de mogelijkheid om enkele hoogwaardige chocolatiers in Antwerpen te bezoeken.

Verdere informatie is te vinden op de website.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?