Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

De Smaakbom_Persbericht

De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.

In 2006 startten Rob en Wendy met de verkoop van ambachtelijk ijs bij ’t Cornetje in Boxbergheide.  Nu 12 jaar pakt het stel de draad weer op. Op een andere locatie – Zonhoven – en met een nieuwe naam De Smaakbom.

Ambachtelijk ijs

Rob zorgt weer dagelijks voor vers gedraaid ijs. “Bij De Smaakbom werken we volgens hetzelfde, authentieke recept”, vertelt Wendy. “Het was zo’n succes dat we het recept niet durfden te wijzigen, en het in zijn oorspronkelijke samenstelling behielden. Bij ons gaat traditie hand in hand met vernieuwing. Die ervaring en knowhow gebruiken we nog steeds om vernieuwende en verfrissende ijsproducten te bereiden bij ijs Zonhoven, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.”

De Smaakbom

De ijssalon van De Smaakbom zit in een originele Airstream ijstruck. Zonhoven is de uitvalbasis. Hier draait Rob ook het ijs. Wendy: “We hebben verschillende soorten ijs in ons assortiment: artisanaal ijs maar ook met de mogelijkheid van Vegan ijs of glutenvrij , lactosevrij en suikerarm ijs. We staan voor kwaliteit en versheid. Bij De Smaakbom in Zonhoven springen we flexibel om met de vragen van  klanten.”

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Lees ook
IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”

Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

EverBake organiseert op 12 en 13 september frituurdemonstraties in de proefbakkerij bij het hoofdkantoor in Breda. Aan bod komen onder andere slimmer frituren, de frituurlijn en tips voor het beslag voor oliebollen en andere producten.

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

In dit recept combineren we twee overheerlijke fruit purees van het Franse Andros Chef en wel de Mango Alphonso en de Frambozenpuree tot één fantastisch ogende creatie die zeker zal opvallen in je vitrine