Belgische chocolatier Galler getroffen door overstromingen

Galler_logo

Afgelopen week zorgde de hoge waterstand in de rivieren voor grote problemen. In ons land, maar zeker ook in de Duitsland en België. De overstromingen veroorzaakten slachtoffers en schade in steden en dorpen. Een van de getroffen ondernemers is chocolatier Galler. 

Galler is een bekende chocolatier in Luik en mag zich hofleverancier noemen. Naast verschillende winkels worden de producten ook verkocht in de Belgische supermarkten als Carrefour en Delhaize. De overstroming leidde tot veel schade in de fabriek in Chaudfontaine. Het water kwam op 1,80 meter te staan en de voorgevel van de fabriek is weggeslagen. De voorraad chocolade is wel veilig. Deze stond opgeslagen in een magazijn in Herstal bij Luik.

Het is nog niet bekend hoe groot de schade is en wanneer de productie kan worden hervat. "We willen nu allereerst de fabriek veilig maken en de stroom herstellen. Dan kunnen we controleren of de machines het nog doen", zegt woordvoerster Valérie Stefenatto in De Tijd.

Bron: De Tijd

Dossiers
Lees ook
Frank Haasnoot geeft cursus Chocolade showstuk

Frank Haasnoot geeft cursus Chocolade showstuk

Op 13 september was het 'International Chocolate Day'. Voor liefhebbers die ook chocoladekunst willen ervaren, geeft World Chocolate Master Frank Haasnoot in oktober een cursus Chocolade showstuk bij Bakery Institute.

Een ijsje mét pit

Een ijsje mét pit

Na de drukte van de zomerpiek is er voor veel ijsbereiders weer ruimte om aan de slag te gaan met extra speciale ijscreaties. Frisse sorbetsmaken maken in het najaar plaats voor warme en romige smaken zoals mokka, appeltaart en chocolade. Laan Heiloo helpt graag mee om uw klanten ook dit seizoen te blijven verrassen. Sla de winterslaap over en presenteer...

Samenwerking NextDeli en The High Five Company

Samenwerking NextDeli en The High Five Company

NextDeli, een E-commerce platform voor versspeciaalzaken en The High Five Company zijn een samenwerking aan gegaan. Versspecialisten kunnen de bean-to-bar chocolates van The High Five Company voortaan bestellen via NextDeli.