Belgian Chocolate School geopend in Antwerpen

Chocolade

Al meer dan 30 jaar houdt Chocolate World de Belgische eer hoog en biedt het een uitgebreid assortiment aan vormen en apparatuur voor exclusieve chocoladeproducten aan. Chocolate World is uitgegroeid tot wereldwijd marktleider op het gebied van polycarbonaat pralinevormen voor de professionele chocolatier. Nu, bijna tien jaar later, introduceren het bedrijf met trots de Belgian Chocolate School.

In deze school bieden de inhouse-chefs en -patissiers hun expertise en kunde aan. In de Belgian Chocolate School in Antwerpen leren zij face-to-face de kneepjes van het chocolatiersvak aan. Alle aspecten van producten en creaties in chocolade komen aan bod. Van handmatig tempereren en mouleren tot kunstzinnig beeldhouwen in chocolade tot de tips & tricks van enroberen, decoreren en smakelijke vullingen.

Chocolate World biedt deze privécursussen op individuele basis en op maat aan. In overleg stellen ze samen flexibel de inhoud, de dag én het tijdstip van de cursus vast.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

De overstroming in de zomer van 2021 in Valkenburg, trof ook het bedrijf van ijsmaker Ferry Philippi. Zijn ijssalon annex bakkerij en lunchroom kwam onder water te staan. Gedreven door zijn passie voor het ijs maken, pakte Philippi vorig voorjaar de draad weer op. Met de nieuwe naam Smaakmakerij Botterweck kreeg het familiebedrijf een tweede leven.

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Het chocolademerk Coco & Sebas neemt zestien winkels van Leonidas over. Het Brabantse bedrijf heeft overeenstemming bereikt over de doorstart van de locaties met de curator van Handelsonderneming Min B.V., die de Leonidas-winkels exploiteerde. Ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels krijgen een doorstart. Ook het hoofdkantoor en de...

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.