Op vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem is zondag het officiële startschot gegeven voor Beko IJs. In de conceptstand van Beko sneed Marquerithe Verheul, directeur van Beko Coöperatie, een geboortetaart van ijs met lichtblauwe muisjes aan.

Meesterijsbereider Hans Kennis, nauw betrokken bij de ontwikkeling van het totaalconcept Beko IJs, verraste Beko met een geboortetaart van ijs vol blauwe muisjes. “Bij de lancering van zo’n uniek concept hoort een feestelijke taart”, vindt hij. “En natuurlijk maakte ik die van ijs!” 

Beko IJs

Beko IJs biedt een compleet en uniek concept waarmee (banket)bakkers relatief eenvoudig de productie en verkoop van ambachtelijk schepijs of softijs in hun bedrijf kunnen integreren. Omdat ijs een goede marge kent, betekent dit al snel meer rendement. Door de samenwerking met professionele partners als Nappi, Carpigiani, Orion en ForIce biedt Beko haar klanten een compleet pakket aan: van grondstoffen, apparatuur en gereedschappen tot opleidingen, advies en verpakkingen. Wie samen met een van de ijsspecialisten van Beko het 10-stappenplan van Beko IJs doorloopt, weet daarna precies wat hij nodig heeft om met ijs de lokale markt te kunnen veroveren.

Marquerithe Verheul vertelt op de beurs dat Beko zich in eerste instantie gaat richten op bakkers, maar het in de toekomst ook wil uitrollen voor ijsbereiders.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?