Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel en D'Haeze overname_persbericht

Beko Groothandel breidt uit. De groothandel nam per 9 maart 2022 D’Haeze over. De overname van deze Belgische groothandel in bakkerijgrondstoffen past in de ambitie van Beko Groothandel om internationaal te groeien.

Vanuit strategisch en logistiek oogpunt vullen de twee bedrijven elkaar uitstekend aan, meldt Beko Groothandel in een persbericht. De overname betekent een versterking voor de toekomst van beide bedrijven, dankzij het delen van kennis en ervaring en de gezamenlijke passie voor het ambacht. De assortimenten van beide bedrijven worden uitgebreid waardoor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders in België en in Nederland kunnen rekenen op een nog completer aanbod van bakkerijgrondstoffen en -benodigdheden.

Overname

Jan en Piet D’Haeze blijven actief in het bedrijf en zetten de werkzaamheden voort onder de vertrouwde namen D’Haeze én Beko Groothandel. Het bedrijf wordt een dochteronderneming en de Belgische vestiging van Beko Groothandel. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid van beide bedrijven.

Marquerithe Verheul, coöperatie directeur, is enthousiast over de samenwerking: “Wij hebben Jan en Piet leren kennen als hardwerkende en integere mensen en kijken ernaar uit de samenwerking tussen Beko Groothandel en D’Haeze verder te intensiveren. Met hun kennis en ervaring van de Belgische markt zullen wij klanten bedienen vanuit Gavere zoals men van Beko Groothandel mag verwachten.”

Beko Groothandel

Beko Groothandel, dochteronderneming van Coöperatieve Vereniging Beko u.a., is Nederlands grootste inkooporganisatie voor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders met vier distributiecentra op centraal gelegen locaties in Nederland.

D'Haeze

D’Haeze is een familiebedrijf dat al 100 jaar bestaat en een gevestigde naam is in België. De groothandel in Gavere(Gent) is leverancier van onder andere eieren, boter, zuivelproducten en bakkerijgrondstoffen.

Dossiers
Lees ook
Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

Herman Cooijmans, chef kok en eigenaar van Restaurant EDEN* in Valkenswaard, ontwikkelde de afgelopen jaren een ijscalculator. Deze app genereert voor elke gewenste smaak een ijsrecept. “Zo kan ik gekke ingrediënten en smaakstoffen toevoegen.”

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.