Barry Callebaut opent twintigste Chocolate Academy

ChocoGelato Lab

Barry Callebout heeft de twintigste vestiging van de Chocolate Academy geopend in Milaan, Italië. Aan het hoofd van de academie staat Davide Comaschi, de winnaar van de World Chocolate Masters 2013.

ChocoGelato Lab

De Chocolate Academy in Milaan is een onderwijs en trainingscentrum. Professionals van alle niveaus leren hier nieuwe technieken, trends en chocolade-recepten voor de Italiaanse markt.

Daarnaast onderscheidt Milaan zich van de andere Chocolate Academies met ambachtelijk chocolade-ijs. Het is de bedoeling dat Milaan het wereldwijde centrum voor chocolade-ijs wordt. Daarom staat het eerste ChocoGelato Lab hier. In dit Lab wordt ambachtelijk Italiaans ijs gemaakt met echte chocolade.

Milaan

Milaan heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot de Italiaanse chocoladehoofdstad. De Salon du Chocolat, de Italiaanse editie van de prestigieuze Parijse kermesse, vindt dan ook hier plaats. Daarom heeft Barry Callebaut Milaan ervoor gekozen om in Milaan de twintigste Academy te bouwen.

Lees ook
Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022 zit er weer op. Vijf dagen lang stond Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie. Met 950 merken, 3000 zakelijke ontmoetingen en bezoekers uit meer dan 80 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle editie.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.