Barry Callebaut opent twintigste Chocolate Academy

ChocoGelato Lab

Barry Callebout heeft de twintigste vestiging van de Chocolate Academy geopend in Milaan, Italië. Aan het hoofd van de academie staat Davide Comaschi, de winnaar van de World Chocolate Masters 2013.

ChocoGelato Lab

De Chocolate Academy in Milaan is een onderwijs en trainingscentrum. Professionals van alle niveaus leren hier nieuwe technieken, trends en chocolade-recepten voor de Italiaanse markt.

Daarnaast onderscheidt Milaan zich van de andere Chocolate Academies met ambachtelijk chocolade-ijs. Het is de bedoeling dat Milaan het wereldwijde centrum voor chocolade-ijs wordt. Daarom staat het eerste ChocoGelato Lab hier. In dit Lab wordt ambachtelijk Italiaans ijs gemaakt met echte chocolade.

Milaan

Milaan heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot de Italiaanse chocoladehoofdstad. De Salon du Chocolat, de Italiaanse editie van de prestigieuze Parijse kermesse, vindt dan ook hier plaats. Daarom heeft Barry Callebaut Milaan ervoor gekozen om in Milaan de twintigste Academy te bouwen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

De overstroming in de zomer van 2021 in Valkenburg, trof ook het bedrijf van ijsmaker Ferry Philippi. Zijn ijssalon annex bakkerij en lunchroom kwam onder water te staan. Gedreven door zijn passie voor het ijs maken, pakte Philippi vorig voorjaar de draad weer op. Met de nieuwe naam Smaakmakerij Botterweck kreeg het familiebedrijf een tweede leven.

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Het chocolademerk Coco & Sebas neemt zestien winkels van Leonidas over. Het Brabantse bedrijf heeft overeenstemming bereikt over de doorstart van de locaties met de curator van Handelsonderneming Min B.V., die de Leonidas-winkels exploiteerde. Ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels krijgen een doorstart. Ook het hoofdkantoor en de...

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.