Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

IJs_foto PB Bakery Institute

Komend najaar breidt het Bakery Institute het cursusaanbod op het gebied van ijsbereiden uit. “Ons aanbod op het gebied van ijs wordt net zo breed als voor geïnteresseerden in brood en banket”, vertelt directeur Tamara Hoogerwaard.

Even was er sprake van dat het IJscentrum bij Bakery Institute onderdak zou krijgen. Eerder werd bekend dat het IJscentrum de mogelijkheden onderzocht om buiten Rijn IJssel Vakschool Wageningen te worden ondergebracht. Jacques Vos laat in een reactie dat het IJscentrum blijft bestaan en ze in gesprek zijn met de Food Innovation Academy. Deze gesprekken zijn in een vergevorderd stadium. 

Het Bakery Institute start nu een eigen opleiding. Tamara: “We bieden cursussen aan voor koks of consumenten die met een kleine ijsmachine ijs willen leren draaien, maar helpen ook ondernemers die een ijssalon hebben of willen starten. Bovendien bieden we ijscursussen voor patissiers. Het vak kent immers veel overeenkomsten; we ontvangen nu al veel ijsbereiders die juist meer over patisserie willen weten”.

“Met de splinternieuwe klaslokalen op de begane grond die we onlangs hebben ingericht, kan onze locatie in Zaandam uitstekend dienst doen als ijskeuken”, aldus Tamara. “Maar ook een cursus op een externe locatie behoort tot de mogelijkheden. Momenteel beraden we ons op de keuze van leveranciers voor grondstoffen en machines.”

Komende zomer wordt er hard gewerkt aan het aanbod om (toekomstige) ijsbereiders na het seizoen in Zaandam te kunnen ontvangen. “Wij zijn al sinds 2011 een onafhankelijke opleider op het gebied van brood en banket. Ook ijs past bij ons. We kijken er enorm naar uit!” besluit Tamara.

Dossiers
Lees ook
Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Veel retail, ambachtelijke en horecabedrijven informeren klanten niet goed over de allergenen in voedsel. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op basis van de inspecties van ruim 5.000 bedrijven in 2021.

Nieuwe voorzitter Gilde van SVH Meesterijsbereiders Luc Blok

Nieuwe voorzitter Gilde van SVH Meesterijsbereiders Luc Blok

Luc Blok van Luciano in Wassenaar heeft per 1 november 2021 Theo Clevers opgevolgd als voorzitter van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders. Grote schoenen om te vullen? “Dat kun je wel zeggen! Theo is een persoonlijkheid, die goede praatjes had bij prijsuitreikingen. Maar om het in plat Haags te zeggen: ik kan ook lekker lullen.”

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.