Bakeplus is gediplomeerd ijsbereider rijker

VENLO - Verkoop Buitendienst medewerker Stephan Nollen van Bakeplus heeft met een goed resultaat zijn cursus basis ijsbereider afgerond.

Bakeplus vindt het belangrijk een goede gesprekspartner te kunnen zijn voor haar relaties. Het bedrijf is constant bezig met educatie en scholing van haar medewerkers.

Cursus IJsbereider

De cursus IJsbereider is vooral gericht op de werkelijke praktijksituatie van het ambachtelijk ijsbedrijf. De cursisten werken tijdens de praktijklessen met diverse typen machines die in de bedrijfstak gebruikt worden. Het leren werken volgens de richtlijnen van de ‘Hygiënecode voor de ambachtelijke IJsbereiding’ is een must en het omgaan met apparatuur en de kennis van preventief onderhoud staat hoog in het vaandel.

Tijdens de theorie wordt de basis gelegd van de grondstoffenkennis en receptuurberekenen. Aan het eind van de cursus is alle basiskennis van het ambachtelijk ijsbereiden, zowel praktisch als theoretisch, aan bod gekomen.

Lees ook
IJs in de media - juli 2022

IJs in de media - juli 2022

De populariteit van ijsboerderijen, minder ijsverkoop bij warme dagen en ambachtelijk ijs uit de automaat. Wat lazen we de afgelopen maand over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Een jaar lang mochten volgers op de socials van Nils Hendrikse en Bas van Haaren verlekkerd toekijken. De fotograaf ging los met droogijs, bevroren baarden en paarse bloemkool. Wat waren ze van plan? Het resultaat viel begin juni op de mat: het boek -12°C Gelato.

Banoffee Alaska - Recept Vakblad IJs  van IJswinkel.nl / Gelato Solutions

Banoffee Alaska - Recept Vakblad IJs van IJswinkel.nl / Gelato Solutions

In dit recept combineren we deze al superlekkere smaak met de Baked Alaska. Een Baked Alaska wordt ook wel Bombe Alaska of Omelette Siberienne genoemd. Het bestaat uit cake, ijs en opgeklopt eiwit.