Arthur Tuytel en Vipam geven masterclass

3 juni 2019

Arthur Tuytel liet tijdens Bakkersvak 2019 op de stand van Vipam de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie kunnen maken. Voor wie meer wilde bood Vipam de mogelijkheid om een masterclass te volgen op het gebied van bonbons, truffels, dessertgebak en tartelettes.

De afgelopen weken gaf Tuytel verschillende masterclasses in Alblasserdam. Hier legde hij aan de deelnemers stap-voor-stap uit hoe ze een product neer kunnen zetten wat qua smaak en uitstraling het gewenste resultaat geeft. Veel technieken kwamen aan bod die de klant tijd en dus geld kunnen besparen. De deelnemers kregen alle recepturen en werkwijzes mee zodat zij alle producten ook zelfstandig kunnen maken.

In de masterclass werd gewerkt met verschillende ingrediënten en afwerktechnieken. De hoge kwaliteit grondstoffen komt terug in de eindproducten. “Kwaliteit wordt steeds belangrijker voor de consument dus het werken met grondstoffen die er toe doen is dus ook belangrijker aan het worden”, aldus Vipam.

Vipam maakte een bewuste keuze om er een betaalde masterclass van de maken. "Zo trek je de mensen die echt geïnteresseerd zijn" vertelde Arjan van de Rovaart op Bakkersvak. Per masterclass namen er maximaal 8 deelnemers deel. Dankzij deze kleine groepen was er veel individuele aandacht en konden de deelnemers per product alles zelf maken.

Tijdens de masterclass Dessertgebak en Tartelettes zijn ruim vijftien verschillende recepturen neergezet. De deelnemers waren enthousiast en van plan om bepaalde elementen op te pakken in de eigen winkel. “Deze masterclass verdient zich snel terug wanneer de consument de recepturen geproefd heeft en voor ons de technieken doorgevoerd worden in het bedrijf.”

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?