Arthur Tuytel en Vipam geven masterclass

Masterclass Vipam 1

Arthur Tuytel liet tijdens Bakkersvak 2019 op de stand van Vipam de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie kunnen maken. Voor wie meer wilde bood Vipam de mogelijkheid om een masterclass te volgen op het gebied van bonbons, truffels, dessertgebak en tartelettes.

De afgelopen weken gaf Tuytel verschillende masterclasses in Alblasserdam. Hier legde hij aan de deelnemers stap-voor-stap uit hoe ze een product neer kunnen zetten wat qua smaak en uitstraling het gewenste resultaat geeft. Veel technieken kwamen aan bod die de klant tijd en dus geld kunnen besparen. De deelnemers kregen alle recepturen en werkwijzes mee zodat zij alle producten ook zelfstandig kunnen maken.

In de masterclass werd gewerkt met verschillende ingrediënten en afwerktechnieken. De hoge kwaliteit grondstoffen komt terug in de eindproducten. “Kwaliteit wordt steeds belangrijker voor de consument dus het werken met grondstoffen die er toe doen is dus ook belangrijker aan het worden”, aldus Vipam.

Vipam maakte een bewuste keuze om er een betaalde masterclass van de maken. "Zo trek je de mensen die echt geïnteresseerd zijn" vertelde Arjan van de Rovaart op Bakkersvak. Per masterclass namen er maximaal 8 deelnemers deel. Dankzij deze kleine groepen was er veel individuele aandacht en konden de deelnemers per product alles zelf maken.

Tijdens de masterclass Dessertgebak en Tartelettes zijn ruim vijftien verschillende recepturen neergezet. De deelnemers waren enthousiast en van plan om bepaalde elementen op te pakken in de eigen winkel. “Deze masterclass verdient zich snel terug wanneer de consument de recepturen geproefd heeft en voor ons de technieken doorgevoerd worden in het bedrijf.”

Dossiers
Lees ook
Spritz-Sorbetto van Babbi

Spritz-Sorbetto van Babbi

Het is volop winter. Veel mensen reizen af naar de Alpen voor de wintersport. Om te skiën of snowboarden, maar natuurlijk ook voor de après-ski. Een populair drankje op de pistes is Aperol Spitz. Met de Spritz-sorbetto maakt Babbi het mogelijk om de sfeer van de wintersport naar de ijssalon te halen. Dit ijs-aperitief is de perfecte oplossing...

Bakeplus en Vipam organiseren demonstratie topchocolatiers

Bakeplus en Vipam organiseren demonstratie topchocolatiers

VIANEN - Vipam organiseert een demonstratie van chocolatiers/patissiers Marc Ducobu en Jean Philippe Darcis. Op 29 september vindt deze demonstratie in samenwerking met Cointreau, Felchlin en Bakeplus' Fruitline plaats van deze Belgische Relais Dessert-leden, in het Miele inspiratie centrum in Vianen. De Nederlandse banketbakker heeft de kans om deze...

Vipam opnieuw standhouder op IJSvak

Vipam opnieuw standhouder op IJSvak

UDEN - In samenwerking met Babbi Italie is Vipam standhouder tijdens IJsvak in Uden. Deze wordt gehouden op 21/22 februari  in het Markant in Uden. Babbi is toonaangevende producent van ijsgrondstoffen en zal tijdens IJSvak haar nieuwe smaken laten proeven, oa Creme de Catalana, Bubblegum, Gezoute caramel en geconfijte sinaasappel. Maar liefst 18 smaken...