Arjan Nijenhuis Nederlands Gelato Kampioen

7 maart 2017

Arjan Nijenhuis van Nijenhuisijs uit Lemeke mag zich Nederlands Gelato Kampioen noemen. In juli gaat hij samen met de nummer twee naar het Europees Kampioenschap in Rimini (Italië). Tijdens het Europees Kampioenschap kan hij zich kwalificeren voor het wereldkampioenschap, wat eind 2017 plaatsvindt. Hier strijden de beste ijsmakers van de wereld om de wereldtitel.

Rozenijs

De jury beoordeelde de finalisten op structuur, presentatie, smaakcombinatie en de opmaak van artisanaal roomijs. Nijenhuis liet slechts met een paar punten de nummer twee en drie achter zich. Hij maakte rozenijs. ''Ik dacht bij mezelf: ik ga nog een beetje in de sfeer van valentijnsdag gewoon rozenijs maken. Ik heb verse rozen gekookt en gemixt met de melk. De smaak van de rozen is zo heel subtiel terug te vinden in de basis van het ijs en zorgt voor een mooie balans".

De nummer twee van de stijd was Erik Kuiper van de IJskuip uit Denekamp. Hij serveerde Kuiperijs. Kuiper vergezelt Nijenhuis naar de Europese Kampioenschappen. De nummer drie, Jikke Weijers van De Smaak! uit Eersel, maakte Bessen Chocolade.

Gelato World Tour

Dit was de eerste editie van de  Nederlandse vakwedstrijd gehouden voor de Gelato World Tour. De Gelato World Tour is de eerste wedstrijd waarbij er door ijsbereiders uit de hele wereld wordt gestreden om de beste ijssmaak. De tour doet steden aan als Rome, Valencia, Melbourne, Dubai, Austin, Berlijn, Rimini, Singapore, Tokyo en Chicago. De wedstrijd wordt georganiseerd door Carpigiani Gelato University, ‘s werelds bekendste school voor succesvolle ijsbereiders in Bologna, en door vakbeurs Sigep.

Altijd op de hoogte blijven?