Ambachtelijk IJscentrum past coronaprotocol ijssalons aan

Ijsvitrine_Bakkersvak 2019

Het kabinet kondigde 13 oktober nieuwe coronamaatregelen aan en stelde een gedeeltelijke lockdown in. Daarom past de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het coronaprotocol voor ijssalons weer aan. Dit nieuwe protocol geldt vanaf 15 oktober.
 
De ijssalons die hun caféfunctie inzetten tijdens de koude dagen, kunnen de afhaal- en bezorgservice weer optuigen. Zaken die het schepijs hebben ingeruild voor ijstaarten, chocolade en ander lekkers zullen minder hinder ondervinden.

Nieuw protocol

Dit protocol, dat ingaat per 15 oktober, heeft als basis het protocol van 22 april. Dit protocol is aangevuld met het dringende advies dat geldt voor het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes. Ook is de quarantainetermijn verkort van 14 naar 10 dagen. Verder adviseert de vereniging iedereen die getest wordt op corona, binnen te blijven en elk contact te vermijden tot de uitslag bekend is. Neem het document door en bekijk wat op jouw bedrijf van toepassing is.

IJsseizoen bijna afgelopen

Voorzitter Teun Loonen: “Een schrale troost is dat het ijsseizoen grotendeels achter de rug is. De schade voor ijssalons blijft hierdoor beperkt. Wel wil ik ijsbereiders vragen om ook in de privésfeer voorzichtig te blijven. Tegen degenen die nog open zijn, zou ik willen zeggen: probeer er nog het beste van te maken, maar zoek niet de grenzen op. Houd je zo goed mogelijk aan alle richtlijnen. We willen niet in discussie gaan over de inhoud van de maatregelen; ons gezamenlijk doel is het virus te verdrijven zodat we het komende ijsseizoen coronavrij kunnen starten!”
 
Download hier het nieuwe coronaprotocol, aangeboden door Vereniging Ambachtelijk IJscentrum.
Dossiers
Lees ook
Hans Spitsbaard opent Puro Bakt Patisserie & Chocolaterie

Hans Spitsbaard opent Puro Bakt Patisserie & Chocolaterie

Hans Spitsbaard is bekend van Heel Holland Bakt. Hij won het vijfde seizoen en besloot zich toe te leggen op het bakkersvak. Nu neemt hij de volgende stap. Hij begint een patisserie en chocolaterie bij IJssalon Puro in Ede.

‘Gastvrijheid kost niks’

‘Gastvrijheid kost niks’

Ramon de Witte runt vistaria De Fontein in Westkapelle, zijn broer Pascal de naastgelegen brasserie. De verbouwde vistaria was net een week open toen de lockdown werd afgekondigd. De Zeeuwse horecabroers schakelden toen snel over op bezorging.

Ontslag door corona

Ontslag door corona

Corona heeft veel veranderd: de anderhalvemetersamenleving is ingevoerd en iedereen werkt zoveel mogelijk thuis. Op de werkvloer geldt dat je bij klachten thuisblijft en je gezinsleden ook. Hierover komen vanuit de praktijk veel (juridische) vragen. Kunnen werknemers zich ziekmelden of moeten ze onbetaalde verlofuren opnemen? Wie betaalt de loonkosten...