Het Ambachtelijk IJscentrum op Bakkersvak

06-09 Bakkersvak foto 6 op p9

Aan de Bakkersvak is dit jaar voor het eerst het segment ijs toegevoegd. Het Ambachtelijk IJscentrum is ook aanwezig op deze vakbeurs. Het IJscentrum heeft de jury van de Gelato Festival Challenge samengesteld en heeft een stand op het IJsplein.

Gelato Festival Challenge

Het Ambachtelijk IJscentrum werkt al jaren nauw samen met vele leveranciers die hun producten of diensten leveren aan de ambachtelijke ijsbranche. Carpigiani is vanaf dag 1 bij het IJscentrum betrokken en organiseert tijdens Bakkersvak de Gelato Festival Challenge. De organisatie van deze wedstrijd heeft gevraagd of het Ambachtelijk IJscentrum de jury zou willen samenstellen.

De Gelato Festival Challenge vindt plaats op maandag 5 maart. De wedstrijdervaring die het IJscentrum de afgelopen jaren heeft opgebouwd staat borg voor een neutrale en objectieve beoordeling door professionele juryleden. Het IJscentrum wenst alle deelnemers veel succes.

Ambachtelijk IJscentrum

Tijdens Bakkersvak staat het Ambachtelijk IJscentrum met een stand op het IJsplein. Bezoekers kunnen hier informatie krijgen over het lidmaatschap en de activiteiten van de vereniging, en over de cursussen van het IJscentrum-Kennis.

Ook kunnen bezoekers meer te weten komen over de actie voor “Thijn”. Een aantal IJssalons serveren dit jaar een speciale Coupe Thijn, waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan deze stichting.

 
Lees ook
Workshops, netwerken en oldtimers tijdens Ice This Day 2019

Workshops, netwerken en oldtimers tijdens Ice This Day 2019

17 september is het weer tijd voor Ice This Day, de jaarlijkse kennisdag van het Ambachtelijk IJscentrum. Op het programma staan leerzame en inspirerende workshops, tijd om te netwerken en de mogelijkheid om een indrukwekkende oldtimer-collectie te bekijken.

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...