Het Ambachtelijk IJscentrum op Bakkersvak

06-09 Bakkersvak foto 6 op p9

Aan de Bakkersvak is dit jaar voor het eerst het segment ijs toegevoegd. Het Ambachtelijk IJscentrum is ook aanwezig op deze vakbeurs. Het IJscentrum heeft de jury van de Gelato Festival Challenge samengesteld en heeft een stand op het IJsplein.

Gelato Festival Challenge

Het Ambachtelijk IJscentrum werkt al jaren nauw samen met vele leveranciers die hun producten of diensten leveren aan de ambachtelijke ijsbranche. Carpigiani is vanaf dag 1 bij het IJscentrum betrokken en organiseert tijdens Bakkersvak de Gelato Festival Challenge. De organisatie van deze wedstrijd heeft gevraagd of het Ambachtelijk IJscentrum de jury zou willen samenstellen.

De Gelato Festival Challenge vindt plaats op maandag 5 maart. De wedstrijdervaring die het IJscentrum de afgelopen jaren heeft opgebouwd staat borg voor een neutrale en objectieve beoordeling door professionele juryleden. Het IJscentrum wenst alle deelnemers veel succes.

Ambachtelijk IJscentrum

Tijdens Bakkersvak staat het Ambachtelijk IJscentrum met een stand op het IJsplein. Bezoekers kunnen hier informatie krijgen over het lidmaatschap en de activiteiten van de vereniging, en over de cursussen van het IJscentrum-Kennis.

Ook kunnen bezoekers meer te weten komen over de actie voor “Thijn”. Een aantal IJssalons serveren dit jaar een speciale Coupe Thijn, waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan deze stichting.

 
Lees ook
Vakbeurs IJs-Vak toegevoegd aan Bakkersvak

Vakbeurs IJs-Vak toegevoegd aan Bakkersvak

Vakbeurs IJs-Vak en de IJs-Vakwedstrijden zijn toegevoegd aan Bakkersvak. “De ijssector is groeiende en de synergie tussen beide werelden, dus de bakkerij- en ijsbranche, wordt steeds belangrijker. We hebben al twee jaar succesvol de ijsbranche naar de beurs getrokken, maar in 2020 gaat dit voor het eerst onder zijn eigen naam zijn: IJs-Vak", zegt Corine...

Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar

Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar

De Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is beschikbaar op de website van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Deze code is bestemd voor ambachtelijke ijsbereidingsbedrijven en wordt 1 maart 2020 van kracht.

Inschrijving Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie geopend

Inschrijving Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie geopend

Wie wil deelnemen aan de wedstrijden om het lekkerste ijsje en de beste ijscreatie, moet snel zijn. De inschrijving is nú geopend, tot 15 januari. De wedstrijd om De Gouden IJsspatel kent een voorronde. Voor de vakwedstrijd De Gouden IJscreatie geldt een maximaal aantal deelnemers.