Ambachtelijk IJscentrum deelt plannen tijdens ALV

ALV Ijscentrum 31-10-2017

De jaarlijkse Ledenbijeenkomst van het Ambachtelijk IJscentrum vond plaats op op 30 oktober. De ALV werd gevolgd door de briefing van de IJsVak-Wedstrijden. De middag startte met een netwerkspel waarbij de aanwezigen elkaar belangrijke vragen konden stellen. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel en proeverij van de wedstrijdsmaak van 2018: Bosbessen Sorbetijs.

Netwerkspel

In het netwerkspel konden de leden van het Ambachtelijk IJscentrum met elkaar antwoorden vinden op prangende vragen, zoals welke uitdagingen en mogelijkheden zij voorzien binnen de ijsbranche en welke trends er op komst zijn. Het spel toonde aan wat de kracht van een sterk netwerk is en dat we samen de branche sterker kunnen maken.

Algemene Leden Vergadering

Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) werden naast de gebruikelijke punten (financieel verslag, overzicht van de activiteiten in 2017 en het vooruitzicht op 2018) ook nieuwe onderwerpen besproken. Zo gaf Willy Rooswinkel toelichting over de Verenigde Ondernemers Club (VOC) en presenteerde Carel Rink, directeur van RijnIJssel Vakschool Wageningen, het voorstel voor een formalisering van de samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Vanuit dat perspectief is het onmogelijk voor Jacques Vos om de voorzittersrol van het Ambachtelijk IJscentrum te blijven vervullen, gezien zijn dienstverband met RijnIJssel Vakschool Wageningen. Formeel is hij afgetreden als voorzitter, maar blijft in het bestuur. De voorzittersfunctie staat op dit moment vacant. Verder werd een tipje van de sluier opgelicht over de ophanden zijnde nieuwbouw van Vakschool Wageningen, waar in 2019 ook een geheel nieuw IJscentrum zal worden gerealiseerd.

Briefing-IJsVak-300x225 Briefing IJsVak-Wedstrijden

Na de ALV volgde de briefing voor de IJsVak-wedstrijden. Op 14 en 15 december 2017 vindt de eerste ronde van de Gouden IJsspatel 2018 plaats. Op 14 december zal er ijs gedraaid worden in het IJscentrum in Wageningen en op 15 december is de openbare jurering.

Vervolgens gaan de beste 20 deelnemers van die dagen door naar ronde twee. Deze ronde vindt plaats op 9 januari 2018, tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam.  Alle deelnemers van die dag krijgen een oorkonde uitgereikt voor het behalen van de top 20. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het IJsVak-Event op 6 februari.

De wedstrijd om de Gouden IJscreatie vindt plaats op 6 februari tijdens het IJsVak-Event in de CHV Noordkade in Veghel, evenals de uitslag van de Gouden IJsspatel.

Deelname aan IJsVak-Wedstrijden?

Om het Vakmanschap te stimuleren is het inschrijfgeld voor de alle IJsVak-Wedstrijden substantieel verlaagd naar  €75,- en kan zonder extra kosten worden deelgenomen aan de “De IJssalon van het Jaar”.

De inschrijfperiode voor de Gouden IJsspatel loopt van 31 oktober tot en met 7 december 2017. De inschrijvingen voor de Gouden IJscreatie zijn open tot en met 20 januari 2018. Inschrijven kan via http://www.ijscentrum.nl/vakwedstrijden/#inschrijven.

Lees ook
Gouden IJscreatie 2021 gaat niet door

Gouden IJscreatie 2021 gaat niet door

De wedstrijd voor De Gouden IJscreatie gaat in 2021 niet door. Dat maakt de wedstrijdcommissie van organisator Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend. “We vinden het onverantwoord om in deze tijd voorbereidingen te treffen voor een live event van deze omvang”, zegt commissievoorzitter Theo Clevers.

Genomineerd voor IJssalon van het Jaar: IJsie Prima

Genomineerd voor IJssalon van het Jaar: IJsie Prima

Eén van die genomineerden is IJsie Prima, de ijssalon in de badplaats Callantsoog. Denk je zon, dan denk je aan strand, en denk je aan strand, dan denk je toch aan Noord-Holland? In alle gevallen denk je sowieso aan ijs. Voor het beste ijs van Callantsoog ga je naar IJsie Prima.

IJssalons blijven open tijdens de lockdown

IJssalons blijven open tijdens de lockdown

De IJssalons kunnen open blijven tijdens lockdown, die premier Rutte 14 december aankondigde. Dat maakt het Ambachtelijk IJscentrum bekend. Wel wordt het coronaprotocol voor ijssalons aangepast. Daarnaast luidt het advies: ‘Zet maximaal in op afhalen’.