Ambachtelijk IJscentrum: coronaprotocol ijssalons blijft hetzelfde

5 november 2020 Koos Groenewold

Afgelopen dinsdag zijn de maatregelen tegen het coronavirus opnieuw aangescherpt. De afhaal- en bezorgmogelijkheden van ijssalons blijven bestaan.  Het Ambachtelijk IJscentrum heeft daarom het coronaprotocol niet aangepast. Dit blijft hetzelfde.

Het huidige protocol ging in op 15 oktober. TOen paste het Ambachtelijk IJscentrum het eerdere protocol van 22 april aan op ondere andere het dringende advies voor het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes en de verkorting van de quarantainetermijn (van 14 naar 10 dagen). Ook adviseerde de vereniging iedereen die getest wordt op corona, binnen te blijven en elk contact te vermijden tot de uitslag bekend is. Neem het document door en bekijk wat op jouw bedrijf van toepassing is.

“Een schrale troost is dat het ijsseizoen grotendeels achter de rug is" zei voorzitter Teun Loonen half oktober. De schade voor ijssalons blijft hierdoor beperkt. Wel wil ik ijsbereiders vragen om ook in de privésfeer voorzichtig te blijven. Tegen degenen die nog open zijn, zou ik willen zeggen: probeer er nog het beste van te maken, maar zoek niet de grenzen op. Houd je zo goed mogelijk aan alle richtlijnen. We willen niet in discussie gaan over de inhoud van de maatregelen; ons gezamenlijk doel is het virus te verdrijven zodat we het komende ijsseizoen coronavrij kunnen starten!”
 
Download hier het coronaprotocol, aangeboden door Vereniging Ambachtelijk IJscentrum.

Altijd op de hoogte blijven?