Ambachtelijk IJscentrum blikt terug op twee succesvolle events

Ice this Day

De afgelopen maanden organiseerde het Ambachtelijk IJscentrum twee succesvolle events. Op 17 september vond Ice This Day plaats en op 9 oktober was de ALgemene Leden Vergadering waar onder andere de wedstrijdbriefing voor de ijsvak-wedstrijden op de agenda stond.

Ice this Day

Tijdens Ice This Day in Wageningen gaven Royal Steensma en Aletta Smits presentaties. Royal Steensma presenteerde de producten van Fruitease, terwijl Aletta Smits verhaal overhet puberbrein. Daarnaast gingen de aanwezigen met elkaar in discussie over belangrijke onderwerpen. De resultaten daarvan zijn gedeeld op het ledenforum van het Ambachtelijk IJscentrum.

Algemene Leden Vergadering

Tijdens de Algemene Leden Vergadering 2018 in Mijdrecht stonden, naast de vergadering ook de wedstrijdbriefing van De Gouden IJsspatel en een bedrijfsbezoek aan koffiebranderij Smit&Dorlas op de planning. Tijdens de wedstrijdbriefing werd alle basisinformatie voor de wedstrijden van 2019 gegeven. De vakwedstrijden zullen plaatsvinden op 11 maart 2019, tijdens Bakkersvak in Gorinchem. Binnenkort volgt ook meer informatie over de gedetailleerde procedure van De Gouden IJsspatel.

De leden stemden tijdens de Algemene Leden Vergadering over de naamswijziging en het is nu écht officieel: de vereniging heet vanaf heden het Ambachtelijk IJscentrum. Tot slot brachten de aanwezigen een bezoek aan koffiebranderij Smit&Dorlas, waar zij een presentatie, kijkje achter de schermen en cupping sessie (tasting) kregen.

Het Ambachtelijk IJscentrum kijkt terug op twee geslaagde events en kijkt alvast uit naar 11 maart. Wat er dan precies op het programma staat, wordt later bekend gemaakt.

Lees ook
De Gouden IJsspatel 2019

De Gouden IJsspatel 2019

Welke ijsbereider wint in 2019 de prestigieuze Gouden IJsspatel en mag zich een jaar lang de beste ijsmaker van Nederland noemen? We gaan het ontdekken tijdens de vakbeurs Bakkersvak en IJs in Gorinchem. Op dinsdag 12 maart gaat een vakjury zich buigen over het lekkerste en beste koffie-ijs van 2019 – een bekroning van ambacht en vakmanschap. De...

Slob Koudetechniek: Routing en techniek versterken elkaar

Slob Koudetechniek: Routing en techniek versterken elkaar

Duurzaamheid op alle vlakken Na bijna twintig jaar is Wouter Slob van Slob Koudetechniek nog steeds de ‘go to’ voor ijsbereider Piet Tamminga. In 2017 is het concept van zijn ijssalon annex patisserie PUUR Tamminga aan de Kerkeweg in Veenendaal compleet vernieuwd. De koude-expert nam daarin onder andere de techniek voor rekening. Slob Koudetechniek...

SVH Meesterijsbereider Bert Waninge bij het IJscentrum

SVH Meesterijsbereider Bert Waninge bij het IJscentrum

SVH Meesterijsbereider Bert Waninge presenteerde op 31 oktober zijn kennis aan de groep cursisten van het IJscentrum tijdens de cursus 'IJssmaken vanuit de basis'. Aan de orde kwamen het bereiden van variegati, infusies en smaaksauzen, die daarna werden verwerkt in verschillend ijssmaken. De deelnemers waren bijzonder enthousiast en kijken terug op...