Nieuws
IJsVak-Event 2018

Het Ambachtelijk IJscentrum organiseerde op 6 februari het IJsVak-Event. Het IJscentrum, een branchevereniging voor ijsbreiders zette tijdens het event het ambacht in het zonnetje. Het evenement kreeg dit jaar een nieuw jasje: Het was een dag vol interactieve workshops, bijzondere stands, een inspirerende spreker en natuurlijk de wedstrijd om De Gouden IJscreatie!

Markt

Het IJsVak-Event werd georganiseerd bij CHV Noordkade in Veghel. De hele dag konden de bezoekers rond lopen op de markt, waar 29 verschillende bedrijfskramen stonden. Hier konden ondernemers persoonlijk advies inwinnen over allerlei zaken.

Keynote spreker

Frank Lindner – Food Inspiration was dit jaar de keynote spreker. Hij deelde het nieuwe jaarthema het grote podium: The End of Good Enough / Instagrammable food. Hij liet zien welke trends Food Inspiration had gespot in de ijsbranche.

IJsVak-Wedstrijden

Natuurlijk vonden tijdens het evenement ook de IJsVak-Wedstrijden plaats. Zeventien zeer strijdvaardige ijsbereiders maakten hun beste ijscreaties. Hierbij moest één ijssmaak de wedstrijdsmaak van De Gouden IJsspatel 2018 zijn: bosbessen sorbetijs. Aan het eind van de middag werden de winnaars van de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie, en de genomineerden voor ‘Beste IJssalon van het Jaar 2018’ bekend gemaakt.

Workshops

Tijdens het Event werden in aparte ruimtes workshops gehouden. Deze workshops werden verzorgd door Nationale Bakkerij Academy, R&D en Didess, NLPinEindhoven en Connexie.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *