Ambachtelijk ijs staat centraal op het IJsVak-Event 2018

IJsVak-Event

Het Ambachtelijk IJscentrum organiseerde op 6 februari het IJsVak-Event. Het IJscentrum, een branchevereniging voor ijsbreiders zette tijdens het event het ambacht in het zonnetje. Het evenement kreeg dit jaar een nieuw jasje: Het was een dag vol interactieve workshops, bijzondere stands, een inspirerende spreker en natuurlijk de wedstrijd om De Gouden IJscreatie!

Markt

Het IJsVak-Event werd georganiseerd bij CHV Noordkade in Veghel. De hele dag konden de bezoekers rond lopen op de markt, waar 29 verschillende bedrijfskramen stonden. Hier konden ondernemers persoonlijk advies inwinnen over allerlei zaken.

Keynote spreker

Frank Lindner – Food Inspiration was dit jaar de keynote spreker. Hij deelde het nieuwe jaarthema het grote podium: The End of Good Enough / Instagrammable food. Hij liet zien welke trends Food Inspiration had gespot in de ijsbranche.

IJsVak-Wedstrijden

Natuurlijk vonden tijdens het evenement ook de IJsVak-Wedstrijden plaats. Zeventien zeer strijdvaardige ijsbereiders maakten hun beste ijscreaties. Hierbij moest één ijssmaak de wedstrijdsmaak van De Gouden IJsspatel 2018 zijn: bosbessen sorbetijs. Aan het eind van de middag werden de winnaars van de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie, en de genomineerden voor ‘Beste IJssalon van het Jaar 2018’ bekend gemaakt.

Workshops

Tijdens het Event werden in aparte ruimtes workshops gehouden. Deze workshops werden verzorgd door Nationale Bakkerij Academy, R&D en Didess, NLPinEindhoven en Connexie.

Lees ook
De Gouden IJsspatel 2019

De Gouden IJsspatel 2019

Welke ijsbereider wint in 2019 de prestigieuze Gouden IJsspatel en mag zich een jaar lang de beste ijsmaker van Nederland noemen? We gaan het ontdekken tijdens de vakbeurs Bakkersvak en IJs in Gorinchem. Op dinsdag 12 maart gaat een vakjury zich buigen over het lekkerste en beste koffie-ijs van 2019 – een bekroning van ambacht en vakmanschap. De...

Ambachtelijk IJscentrum blikt terug op twee succesvolle events

Ambachtelijk IJscentrum blikt terug op twee succesvolle events

De afgelopen maanden organiseerde het Ambachtelijk IJscentrum twee succesvolle events. Op 17 september vond Ice This Day plaats en op 9 oktober was de ALgemene Leden Vergadering waar onder andere de wedstrijdbriefing voor de ijsvak-wedstrijden op de agenda stond. Ice this Day Tijdens Ice This Day in Wageningen gaven Royal Steensma en Aletta...

SVH Meesterijsbereider Bert Waninge bij het IJscentrum

SVH Meesterijsbereider Bert Waninge bij het IJscentrum

SVH Meesterijsbereider Bert Waninge presenteerde op 31 oktober zijn kennis aan de groep cursisten van het IJscentrum tijdens de cursus 'IJssmaken vanuit de basis'. Aan de orde kwamen het bereiden van variegati, infusies en smaaksauzen, die daarna werden verwerkt in verschillend ijssmaken. De deelnemers waren bijzonder enthousiast en kijken terug op...