Alles wat je wilt weten over bedrijfsoverdracht

100 meestgestelde vragen over bedrijfsoverdracht

Voor foodondernemers is bedrijfsoverdracht een actueel onderwerp. In de versbranches werken veel oudere ondernemers, die moeten nadenken over de toekomst van hun bedrijf. Een moeilijk onderwerp, want naast alle emoties rondom een bedrijfsoverdracht, weten veel ondernemers niet precies hoe dit proces eruitziet. Het boek ‘De 100 meestgestelde vragen bij een bedrijfsoverdracht’ kan helpen.

Auteur Berrie Abelen, mede-eigenaar van Adcorporate, heeft veel ervaring met het thema bedrijfsoverdracht. Als adviseur én als ondernemer. “Een bedrijfsoverdracht is niet iets wat ondernemers dagelijks meemaken. Het (ver)kopen van een bedrijf is ook niet iets wat zij er even bij kunnen doen vanwege de vele dimensies en complexiteit. Dit uit zich in de vele vragen die ondernemers stellen.” Abelen beantwoordt deze vragen in zijn boek voor zowel de verkoper als de koper.

Hij behandelt het hele proces: “Vanaf de oriëntatie en bewustwording tot en met zaken die spelen na de overdracht.” Het boek start met algemene vragen zoals ‘Wie zijn er allemaal betrokken bij een bedrijfsoverdracht’ en ‘Wat zijn de rollen van de overname-adviseur, notaris en bank’. Daarna volgen vragen over de oriëntatie en voorbereiding, zoals ‘Hoe vind ik iemand die mij op kan volgen?’ en ‘Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden?’. Vervolgens vragen over de financiële en fiscaal/juridische aspecten en de financiering en overheidsregelingen. En tot slot behandelt het boek vragen over opvolging binnen de familie. ‘De 100 meestgestelde vragen bij een bedrijfsoverdracht’ doet wat het belooft.

Het boek geeft antwoord op vragen over een bedrijfsoverdracht. Dat zie je direct als je het openslaat, want het is geen doorlopend verhaal, maar vraag-en-antwoord. De tekst is zakelijk en feitelijk en wordt niet opgeleukt met allerlei anekdotes. In de inhoudsopgave staan alle vragen op een rij waardoor je makkelijk de vragen kunt vinden waar je antwoord op wilt. Daarnaast geeft het boek tips en staan er handige lijstjes in, zoals wat er nodig is voor een waardebepaling. Dit alles maakt ‘De 100 meestgestelde vragen bij een bedrijfsoverdracht’ een praktisch boek voor ondernemers die overwegen om hun bedrijf te verkopen. Ook tijdens de bedrijfsoverdracht kan het van pas komen als je even snel na wilt lezen hoe iets ook al weer zit.

Prijs: 25,00
ISBN: 9789493171398

Dit boek is te koop bij Libris of andere lokale boekhandels. Steun de boekhandel en koop lokaal! 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters

Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters

In dit boek geeft reputatie-expert Frank Peters zijn visie op reputatiemanagement en integer leiderschap. Bekende Nederlandse filosofen, wetenschappers en denkers vullen hem aan op het gebied van ethiek.

De Hongerwinter - Ingrid de Zwarte

De Hongerwinter - Ingrid de Zwarte

De Hongerwinter van 1944-1945 is een beruchte periode in de Nederlandse geschiedenis. In haar boek De hongerwinter ziet historicus Ingrid de Zwarte was het niet als periode van passief lijden, maar juist van ongekende veerkracht.

Vakantieboek voor managers

Vakantieboek voor managers

Het Vakantieboek voor professionals en managers 2022 bevat de beste boeken en artikelen die het afgelopen jaar onder de aandacht kwamen van de redactie van uitgeverij Business Contact. "Dit zijn de pareltjes die we afgelopen jaar langs hebben zien komen op de uitgeverij."