Alles wat je wilt weten over bedrijfsoverdracht

100 meestgestelde vragen over bedrijfsoverdracht

Voor foodondernemers is bedrijfsoverdracht een actueel onderwerp. In de versbranches werken veel oudere ondernemers, die moeten nadenken over de toekomst van hun bedrijf. Een moeilijk onderwerp, want naast alle emoties rondom een bedrijfsoverdracht, weten veel ondernemers niet precies hoe dit proces eruitziet. Het boek ‘De 100 meestgestelde vragen bij een bedrijfsoverdracht’ kan helpen.

Auteur Berrie Abelen, mede-eigenaar van Adcorporate, heeft veel ervaring met het thema bedrijfsoverdracht. Als adviseur én als ondernemer. “Een bedrijfsoverdracht is niet iets wat ondernemers dagelijks meemaken. Het (ver)kopen van een bedrijf is ook niet iets wat zij er even bij kunnen doen vanwege de vele dimensies en complexiteit. Dit uit zich in de vele vragen die ondernemers stellen.” Abelen beantwoordt deze vragen in zijn boek voor zowel de verkoper als de koper.

Hij behandelt het hele proces: “Vanaf de oriëntatie en bewustwording tot en met zaken die spelen na de overdracht.” Het boek start met algemene vragen zoals ‘Wie zijn er allemaal betrokken bij een bedrijfsoverdracht’ en ‘Wat zijn de rollen van de overname-adviseur, notaris en bank’. Daarna volgen vragen over de oriëntatie en voorbereiding, zoals ‘Hoe vind ik iemand die mij op kan volgen?’ en ‘Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden?’. Vervolgens vragen over de financiële en fiscaal/juridische aspecten en de financiering en overheidsregelingen. En tot slot behandelt het boek vragen over opvolging binnen de familie. ‘De 100 meestgestelde vragen bij een bedrijfsoverdracht’ doet wat het belooft.

Het boek geeft antwoord op vragen over een bedrijfsoverdracht. Dat zie je direct als je het openslaat, want het is geen doorlopend verhaal, maar vraag-en-antwoord. De tekst is zakelijk en feitelijk en wordt niet opgeleukt met allerlei anekdotes. In de inhoudsopgave staan alle vragen op een rij waardoor je makkelijk de vragen kunt vinden waar je antwoord op wilt. Daarnaast geeft het boek tips en staan er handige lijstjes in, zoals wat er nodig is voor een waardebepaling. Dit alles maakt ‘De 100 meestgestelde vragen bij een bedrijfsoverdracht’ een praktisch boek voor ondernemers die overwegen om hun bedrijf te verkopen. Ook tijdens de bedrijfsoverdracht kan het van pas komen als je even snel na wilt lezen hoe iets ook al weer zit.

Prijs: 25,00
ISBN: 9789493171398

Dit boek is te koop bij Libris of andere lokale boekhandels. Steun de boekhandel en koop lokaal! 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
De Verstandige Kock

De Verstandige Kock

De Verstandige Kock is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw. Hierin staan culinaire gerechten van de Lage Landen uit deze perdiode. Twintig recepten uit dit boek zijn nu bewerkt voor de moderne keuken.  Het kookboek De Verstandige Kock werd in 1669 als sluitstuk opgenomen in het driedelige ‘Het Vermakelijck...

Bloed, zweet maar samen

Bloed, zweet maar samen

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor bedrijven. Grote multinationals gebruiken het in hun publieke profilering maar de echte innovatie komt vaak van frisse, jonge bedrijven.

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.