'Alles is een kwestie van smaak'

19 februari 2021 Linda van ’t Land

Even een ijsje halen was hét uitje van deze zomer, waarin veel mensen vanwege COVID-19 noodgedwongen thuisbleven. Ook knapten zij massaal hun huizen op of besteedden hun vakantiegeld aan een nieuw interieur. Al met al was 2020 daardoor geen slecht jaar voor ijsbereider én meubelmaker Gérard Verwoert van IJS-SOL uit het Gelderse Dieren

Door Linda van 't Land

Wie ijssalon IJS-SOL binnenwandelt aan een klein horecaplein in het oude gedeelte van Dieren, kan niet anders dan verwonderd om zich heen kijken. Hier trekt niet alleen het verse ijs in de vitrine, maar ook het interieur volop de aandacht. Oude koperen ketels vormen lampenkappen boven de ijsvitrine, aan één lange wand zijn allerlei verschillende soorten hout gespijkerd en van koperen leidingen zijn lampjes aan de muur en rekken voor tijdschriften gemaakt. “De tafeltjes zijn vervaardigd van oude nachtkastjes uit Polen”, wijst eigenaar Gérard Verwoert aan. “De stoeltjes komen uit Indonesië. Ik houd van hergebruik en zie overal de waarde van in.”

Verwoert heeft het interieur van de ijssalon zelf bedacht én gemaakt. Dat is niet zo vreemd, want hij heeft al ruim vijfentwintig jaar een eigen meubelmakerij in Dieren: Geber Meubilair. Hier ontwerpt hij allerhande meubelen op maat voor bedrijven, horeca en particulieren. “Je kunt het zo gek niet bedenken of ik kan het maken”, vertelt Gérard, terwijl hij in de werkplaats de productie van een grote bank laat zien.

Meer weten over Gérard Verwoert en IJS-SOL? Lees dan het complete artikel online of in Vakblad IJs 53-2021. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Altijd op de hoogte blijven?