'Alles is een kwestie van smaak'

IJssalon IJS-SOL Dieren_foto ijssalon 2

Even een ijsje halen was hét uitje van deze zomer, waarin veel mensen vanwege COVID-19 noodgedwongen thuisbleven. Ook knapten zij massaal hun huizen op of besteedden hun vakantiegeld aan een nieuw interieur. Al met al was 2020 daardoor geen slecht jaar voor ijsbereider én meubelmaker Gérard Verwoert van IJS-SOL uit het Gelderse Dieren

Wie ijssalon IJS-SOL binnenwandelt aan een klein horecaplein in het oude gedeelte van Dieren, kan niet anders dan verwonderd om zich heen kijken. Hier trekt niet alleen het verse ijs in de vitrine, maar ook het interieur volop de aandacht. Oude koperen ketels vormen lampenkappen boven de ijsvitrine, aan één lange wand zijn allerlei verschillende soorten hout gespijkerd en van koperen leidingen zijn lampjes aan de muur en rekken voor tijdschriften gemaakt. “De tafeltjes zijn vervaardigd van oude nachtkastjes uit Polen”, wijst eigenaar Gérard Verwoert aan. “De stoeltjes komen uit Indonesië. Ik houd van hergebruik en zie overal de waarde van in.”

Verwoert heeft het interieur van de ijssalon zelf bedacht én gemaakt. Dat is niet zo vreemd, want hij heeft al ruim vijfentwintig jaar een eigen meubelmakerij in Dieren: Geber Meubilair. Hier ontwerpt hij allerhande meubelen op maat voor bedrijven, horeca en particulieren. “Je kunt het zo gek niet bedenken of ik kan het maken”, vertelt Gérard, terwijl hij in de werkplaats de productie van een grote bank laat zien.

Meer weten over Gérard Verwoert en IJS-SOL? Lees dan het complete artikel online of in Vakblad IJs 53-2021. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Lees ook
Ondernemen in crisistijd

Ondernemen in crisistijd

Dat de coronacrisis alles behoorlijk in de war heeft geschopt mag duidelijk zijn, maar voor sommigen heeft deze crisis juist nieuwe inspiratie opgeleverd. Zoals auteur en ondernemer Femke Hogema, die in drie weken ‘Ondernemen in crisistijd’ schreef.

Laan Heiloo ondersteunt ijsbereiders in hun ondernemerschap

Laan Heiloo ondersteunt ijsbereiders in hun ondernemerschap

Laan Heiloo heeft zich afgelopen jaar op een vernieuwende manier in de markt gepositioneerd. “Wij willen een partner in business zijn voor iedere ijsbereider.” Via flyers en het gebruik van online media zoekt de leverancier volop communicatie met de klant en niet alleen voor de verkoop van eigen producten. “We doen er alles aan om de ijsbereider meer...

Gérard Verwoert maakt niet alleen ijs, maar ook meubels

Gérard Verwoert maakt niet alleen ijs, maar ook meubels

Even een ijsje halen was hét uitje van deze zomer, waarin veel mensen vanwege COVID-19 noodgedwongen thuisbleven. Ook knapten zij massaal hun huizen op of besteedden hun vakantiegeld aan een nieuw interieur. Al met al was 2020 daardoor geen slecht jaar voor ijsbereider en meubelmaker Gérard Verwoert uit het Gelderse Dieren.