Allereerste Week van de Levensmiddelenindustrie

3 november 2015

Van 2 tot en met 8 november zetten Royal Steensma en Lamb Weston zich in voor de Week van de Levensmiddelenindustrie. In het kader van FutureProef: de allereerste Week van de Levensmiddelenindustrie in Noord-Nederland, verzorgt Royal Steensma gastlessen op scholen in de regio en opent Lamb Weston donderdag 5 en vrijdag 6 november de deuren voor vmbo- en havo-scholieren.

  • Stimuleren

In samenwerking met Innexus organiseert de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) dit initiatief om jongeren met een interesse voor techniek te stimuleren een opleiding in deze richting te kiezen.  “De productieprocessen bij ons en Lamb Weston zijn ook grotendeels geautomatiseerd. Goed geschoold en getraind technisch personeel is daarbij van groot belang”, stelt Royal Steensma.

  • FutureProef

FutureProef is een initiatief van de FNLI om zich te presenteren richting jongeren met technische interesse. De FNLI gaf het startschot bij koffiebrander UCC in Bolsward. FutureProef 2015 Noord-Nederland is een pilot. Als deze pilot een succes blijkt, wordt deze in de toekomst ook in de rest van het land als jaarlijks evenement uitgerold.

Altijd op de hoogte blijven?