Algemene Leden Vergadering IJscentrum

ALV Ijscentrum 31-10-2017

Op dinsdag 9 oktober vindt de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van het Ambachtelijk IJscentrum plaats in Mijdrecht, bij Hotel Mijdrecht en Smit&Dorlas. Tijdens de ALV geeft het IJscentrum een update over belangrijke verenigingszaken.Daarnaast vindt de wedstrijdbriefing voor de IJsVak-wedstrijden plaats en staat er een bezoek aan de koffiebranderij Smit&Dorlas op het programma. Het IJscentrum roept haar leden op om zich aan te melden via het registratieformulier!

Programma ALV

  • 12:00 - 12:45 Ontvangst met broodjes bij Hotel Mijdrecht
  • 13:00 - 14:15 Groep 1: wedstrijd briefing in hotel, groep 2: bezoek aan koffiebranderij
  • 14:30 - 15:30 Algemene Leden Vergadering in Hotel Mijdrecht
  • 15:45 - 17:00 Groep 1: bezoek aan koffiebranderij, groep 2: wedstrijd briefing in hotel
  • 17:15 - 18:15 Afsluitende borrel bij Hotel Mijdrecht

Smit-Dorlas-200x300 Wedstrijdbriefing IJsVak-Wedstrijden 2019

Tijdens de ALV vindt ook de briefing voor de IJsVak-Wedstrijden voor 2019 plaats. De wedstrijdcommissie informeert de aanwezigen over de procedure van de IJsVak-Wedstrijden en de wedstrijdsmaak van 2019: koffie-ijs op melkbasis. Mis het niet en krijg tips en tricks!

Koffiebranderij Smit&Dorlas

Waarschijnlijk serveert iedere ijssalon wel koffie en/of koffie-ijs. Daarom is er tijdens de ALV een rondleiding achter de schermen bij Koffiebranderij Smit&Dorlas. Dit 'kijkje achter de schermen' bestaat uit een rondleiding, presentatie en cupping sessie (tasting).

Lees ook
De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt voor het eerst de IJsVak-wedstrijd de Gouden IJsspatel plaats. Dit gebeurt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Op dinsdag 12 maart gaan ijsbereiders de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van tv-presentatrice Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep MAX. De ambachtelijke ijsbereider kon...

Weektraining Cursus IJsbereider start 25 maart

Weektraining Cursus IJsbereider start 25 maart

De weektraing van de cursus IJsbereider gaat 25 maart van start. Deelnemers leren in 5 dagen ambachtelijk ijsmaken en de basis van grondstoffenkennis en receptuurberekenen. Na het volgen van deze cursus zijn de deelnemers klaar voor het examen IJsbereider. Er zijn nog plaatsen vrij voor deze cursus. Meer informatie over de inhoud en de kosten is te...

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Tijdens de wedstrijd om De Gouden IJsspatel op 12 maart organiseert de wedstrijdcommissie in samenwerking met het Gilde van Meesterijsbereiders het grootste ijsontbijt van Nederland. Iedereen kan aanschuiven om de optimale ijsbeleving te krijgen die tijdens de wedstrijden centraal staat. De wedstrijdsmaak van dit jaar is koffie-roomijs. De strijd...