Albert Heijn koopt online gezondheidsplatform FoodFirst Network

FoodFirst Network_persbericht AH

Albert Heijn neemt het 'Netflix van gezond eten en leven' FoodFirst Network over. Op het lifestyleplatform krijgen betalende abonnees tips en advies over voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Bekende gezichten van het platform zijn Rudolph van Veen en Irene Moors. De Hoogleraren Jaap Seidell en Hanno Pijl ondersteunen het initiatief. 

Door redactie Foodlog

De overname past volgens Albert Heijn in de strategie om iedereen in Nederland te inspireren tot een gezonde leefstijl. Oprichter Jan Dekker startte het platform in 2017. Zijn streven was een volledig reclamevrij en onafhankelijk online platform over voeding. 

De overname door Albert Heijn staat dat niet in de weg, zegt Dekker. Het platform blijft zelfstandig werken onder zijn eigen naam. Het verdienmodel gaat wellicht wel op de schop. Albert Heijn wil namelijk dat het platform voor iedereen toegankelijk wordt. Daarnaast biedt de samenwerking kansen “voor speciale acties voor Albert Heijn-klanten en de honderdduizend medewerkers van Albert Heijn”, schrijven beide partijen in het persbericht. 

"Met deze stap krijgen wij in één klap een enorm bereik en dat past precies bij onze missie: zoveel mogelijk mensen helpen gezonder te leven", zegt Dekker. "Dat we binnen het AH-concern zelfstandig verder kunnen bouwen is natuurlijk een pré."

De supermarktketen maakte geen financiële details bekend over de overname.

Bron: Foodlog

Lees ook
Nieuw online platform voor lokale winkeliers

Nieuw online platform voor lokale winkeliers

Er is een nieuw on-demand bezorgplatform, Boodschapjes.com. Consumenten komen via dit online platform in contact met lokale winkeliers zoals buurtsupers, bakkerijen, AGF, slagerijen en vishandelaren.

Professor Grunschnabel nu bij 705 AH's

Professor Grunschnabel nu bij 705 AH's

De bijzondere ijsjes van de excentrieke Professor Grunschnabel zijn sinds kort verkrijgbaar bij 705 vestigingen van Albert Heijn in Nederland en Vlaanderen. Ook zijn de zeven smaken verkrijgbaar via appie.nl.  Verder meldt het bedrijf dat het volledige assortiment van 19 smaken te vinden is bij een groeiende groep speciaalzaken in binnen- en buitenand....