Activiteiten van het Ambachtelijk IJscentrum

Ice this Day

Ook in 2019 organiseert het Ambachtelijk IJscentrum weer allerlei activiteiten en events. Op de agenda staan een bedrijfsbezoek aan Koppert Cress, IJsVak-wedstrijden, Ice this Day en de Algemene Leden Vergadering.

Bedrijfsbezoek Koppert Cress

Op 18 februari krijgen leden van het Ambachtelijk IJscentrum de mogelijkheid om deel te nemen aan een bedrijfsbezoek aan Koppert Cress. Dit bedrijf is gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen invloed op de zintuigen. Leden kunnen zich inschrijven voor dit bedrijfsbezoek op de website van het Ambachtelijk IJscentrum.

IJsVak-Wedstrijden

De strijd om de Gouden IJsspatel vindt dit jaar plaats op 12 maart 2019 tijdens de Bakkersvak.  De wedstrijdsmaak is koffie-roomijs. IJsbereiders kunnen zich tot en met 28 februari aanmelden voor deze wedstrijd. Tijdens Bakkersvak wordt ook een tipje van de sluier opgelicht over de compleet nieuwe opzet voor de wedstrijden van 2020.

Ice this day

Het programma staat nog niet vast, maar de datum voor Ice this Day is al wel bekend. Dinsdag 17 september moet een dag vol kennis inspiratie en plezier worden. De organisatie is aan het brainstormen hoe ze deze dag vorm gaan geven. Heb je suggesties? Mail dan naar: info@ijscentrum.nl.

Algemene Leden Vergadering 2019

Ook de datum voor de Algemene Leden Vergadering staat al vast. De ALV vindt plaats op dinsdag 12 november. Naast de vergadering komt ook hier een programma gericht op het delen van kennis en het opdoen van inspiratie. Ook hiervoor zijn suggesties welkom.

 

Dossiers
Lees ook
Huupkens IJs wint Gouden IJsspatel

Huupkens IJs wint Gouden IJsspatel

Huupkens IJs uit Weert heeft op de laatste dag van Bakkersvak de Gouden IJsspatel 2019 gewonnen. Het team van ijsmeester Wil Koppen maakte volgens de jury het lekkerste koffie-ijs. Een vakjury boog zich over de 75 inzendingen die dit jaar meededen aan de wedstrijd. De officiële wedstrijdsmaak was koffie-ijs op melkbasis. Huupkens IJs behaalde...

175 exposanten op Bakkersvak

175 exposanten op Bakkersvak

Komende zondag, 10 maart, is het zover. Bakkersvak 2019 gaat van start. Drie dagen vol inspiratie met in totaal 175 exposanten. Bekende leveranciers als Beko, Royal Steensma, AB Mauri, Callebaut, Bakeplus, Laan Heiloo, Dawn Food Benelux, Dossche Mills / Meneba en Dobla maar ook zijn er zo'n 20 nieuwe leveranciers te ontdekken. “We mogen met trots...

Het grootste IJsontbijt van Nederland

Het grootste IJsontbijt van Nederland

Om het ijsseizoen officieel te openen, trakteren de beste ijs-bereiders van Nederland op een IJsontbijt. Op Bakkersvak kunnen bezoekers aanschuiven op dinsdag 12 maart om 10.00 uur in de EvenementenhalGorinchem. De Meester-ijsbereiders serveren dan een ontbijt, volledig bereid van Ambachtelijk ijs. Het ijsontbijt wordt aangeboden door het...