Activiteiten van het Ambachtelijk IJscentrum

Ice this Day

Ook in 2019 organiseert het Ambachtelijk IJscentrum weer allerlei activiteiten en events. Op de agenda staan een bedrijfsbezoek aan Koppert Cress, IJsVak-wedstrijden, Ice this Day en de Algemene Leden Vergadering.

Bedrijfsbezoek Koppert Cress

Op 18 februari krijgen leden van het Ambachtelijk IJscentrum de mogelijkheid om deel te nemen aan een bedrijfsbezoek aan Koppert Cress. Dit bedrijf is gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen invloed op de zintuigen. Leden kunnen zich inschrijven voor dit bedrijfsbezoek op de website van het Ambachtelijk IJscentrum.

IJsVak-Wedstrijden

De strijd om de Gouden IJsspatel vindt dit jaar plaats op 12 maart 2019 tijdens de Bakkersvak.  De wedstrijdsmaak is koffie-roomijs. IJsbereiders kunnen zich tot en met 28 februari aanmelden voor deze wedstrijd. Tijdens Bakkersvak wordt ook een tipje van de sluier opgelicht over de compleet nieuwe opzet voor de wedstrijden van 2020.

Ice this day

Het programma staat nog niet vast, maar de datum voor Ice this Day is al wel bekend. Dinsdag 17 september moet een dag vol kennis inspiratie en plezier worden. De organisatie is aan het brainstormen hoe ze deze dag vorm gaan geven. Heb je suggesties? Mail dan naar: info@ijscentrum.nl.

Algemene Leden Vergadering 2019

Ook de datum voor de Algemene Leden Vergadering staat al vast. De ALV vindt plaats op dinsdag 12 november. Naast de vergadering komt ook hier een programma gericht op het delen van kennis en het opdoen van inspiratie. Ook hiervoor zijn suggesties welkom.

 

Dossiers
Lees ook
De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt voor het eerst de IJsVak-wedstrijd de Gouden IJsspatel plaats. Dit gebeurt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Op dinsdag 12 maart gaan ijsbereiders de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van tv-presentatrice Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep MAX. De ambachtelijke ijsbereider kon...

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Tijdens de wedstrijd om De Gouden IJsspatel op 12 maart organiseert de wedstrijdcommissie in samenwerking met het Gilde van Meesterijsbereiders het grootste ijsontbijt van Nederland. Iedereen kan aanschuiven om de optimale ijsbeleving te krijgen die tijdens de wedstrijden centraal staat. De wedstrijdsmaak van dit jaar is koffie-roomijs. De strijd...

Alles over Bakkersvak in derde Bakkersvak Journaal

Alles over Bakkersvak in derde Bakkersvak Journaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen in aanloop naar Bakkersvak 2019 samen het Bakkersvak Journaal uit met daarin alle nieuwtjes rondom de vakbeurs. De derde editie staat nu online. In deze editie leest u over de nieuwe smaken van Vipam, de Gouden IJsspatel, het ijs van LaVenezia en de Dutch Pastry Awards. Inspiratie van Vipam Op Bakkersvak inspireert...