Aardappelijs voor Van Gogh-jaar

13 juli 2015

Na de presentatie van het aardappelijs tijdens Food Unplugged op vrijdag 26 juni jl. is de landelijke promotie van start gegaan van het van het originele Aardappelijs van Van Gogh. De presentatie vond plaats bij IJssalon Antonio in Wageningen en is een initiatief van De Smaak van Van Gogh in samenwerking met de VAIJ in het kader van het Van Goghjaar 2015.

Het Aardappelijs van Van Gogh is het zevende product dat onder de vlag van De Smaak van Van Gogh tot stand komt. Zondag 5 juli vond om 15:00 uur de aftrap van de landelijke promotie plaats bij IJssalon Antonio in Wageningen. Vanaf vandaag is de receptuur van het ijs exclusief verkrijgbaar voor leden van de VAIJ.

Gelato festival 

Het aardappelijs stond weer in de schijnwerpers op het Gelato Festival, van 9 tot en met 12 juli in Amsterdam. IJscentrum-manager Jacques Vos verzorgde samen met Gabriele Poli, CEO Gelato Festival, Antonio Mezzalira, directeur Gelato Festival en Fabrizio Di Clemente, directeur Italian Trade Agency (ICE) de opening verzorgen. Tijdens een wedstrijd tussen ijsbereiders, werd het Aardappelijs tweede.

De organisatie van de Smaken van Van Gogh, maakt namens de horeca veel promotie voor de producten en menu’s die in het kader van het van Gogh jaar zijn ontwikkeld en nog ontwikkeld worden en in een groot aantal restaurants worden aangeboden.

Alleen voor VAIJ-leden

Er is hierdoor vraag vanuit verschillende restaurants naar het aardappelijs. Omdat het recept exclusief voor VAIJ-leden is, wordt gecommuniceerd dat zij bij een VAIJ-IJssalon het ijs kunnen betrekken als de ijsbereider het in zijn assortiment heeft opgenomen. De horeca-ondernemer vindt de VAIJ-IJssalons natuurlijk op de IJskaart van Nederland.

Intussen hebben enkele tientallen VAIJ-leden het recept al opgevraagd bij de organisatie. VAIJ-leden kunnen de receptuur toegestuurd krijgen door het online aanvraagformulier in te vullen.

 

Altijd op de hoogte blijven?