Aantal ijssalons in Nederland groeit met bijna 30 procent

IJs_IJssalon_Unsplash

Foto: Unsplash

Het aantal ijssalons groeit in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. In 2015 waren er 797 ijssalons in ons land. In 2020 zijn dit er 1036. Een groei van bijna 30 procent.

De meeste ijssalons zitten in Zeeland. Daar groeide het aantal ijssalons met ruim 70 procent. Op de tweede plaats staat Noord-Holland met een groei van 44 procent. In de meeste andere provincies groeit het aantal ijssalons ook. Uitzonderingen zijn Limburg en Groningen. In Limburg bleef het aantal ijssalons gelijk en alleen in Groningen nam het aantal af, met 4 procent. 

In Zeeland vind je ook de meeste ijssalons per bewoner, namelijk 9,4 ijssalons per 100.000 bewoners beschikbaar. In Flevoland zijn de minste ijssalons. 4,6 ijssalons per 100.000 inwoners. De Kamer van Koophandel denkt dat het toerisme hierbij een belangrijke rol speelt.

Bron: Kamer van Koophandel

Dossiers
Lees ook
De zomer in met versoepelingen; coronaprotocol voor ijssalons per 1 juli

De zomer in met versoepelingen; coronaprotocol voor ijssalons per 1 juli

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft het coronaprotocol voor ijssalons herzien. Enigszins optimistisch kijken we terug naar de persconferentie van 24 juni. Hierin kondigde de premier aan dat er per 1 juli geen reserveringsplicht meer geldt voor de horeca. Ook de gezondheidscheck komt te vervallen. Dit biedt ijsliefhebbers meer ruimte voor een...

Culy selecteert de beste ijssalons van Rotterdam

Culy selecteert de beste ijssalons van Rotterdam

De zomer is begonnen en daar hoort een lekker ijsje bij. En dat haal je natuurlijk bij een goede ijssalon. Culy zet daarom de beste ijssalons van Rotterdam op een rijtje. Het platform gaat ook voor andere steden de beste ijssalons op een rijtje zetten.  De beste vijf IJssalons van Rotterdam zijn volgens Culy: 1. De IJssalon Met drie Rotterdamse...

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Met het vervallen van de reserveringsplicht in de horeca ziet de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum de komende zomermaanden lichtelijk positief in. “We zijn er nog lang niet, en omzet inhalen zal niet meer lukken. Maar we zijn blij elke verruiming van de maatregelen”, aldus voorzitter Teun Loonen.