Aanmelden voor IJsvakwedstrijden tot 15 januari

Net als voorgaande jaren vinden tijdens de IJsVak-Beurs ook de IJsVakwedstrijden plaats. Aanmelden voor deze prestigieuze wedstrijd kan nog tot 15 januari via de website van de IJsVak-Wedstrijden, http://www.ijsvakwedstrijden.nl.

Uitdaging

Volgens de organisatie is de wedstrijd altijd een uitdaging, maar dit jaar zo mogelijk nog meer vanwege de gekozen wedstrijdsmaak: Malaga-ijs. “Een smaak waarmee je veel kanten op kunt, maar dat brengt ook het risico met zich mee dat je als kandidaat te veel wilt. We zijn benieuwd naar de creaties die het oplevert”, aldus Jacques Vos van het IJscentrum, verantwoordelijk voor de wedstrijdorganisatie. De wedstrijden vinden plaats op de eerste beursdag, 2 februari.

Wedstrijdinformatie

Tijdens de briefing is veel verteld over over het gebruik van de versterkte wijnen waarvan Malagawijn er een is. Er is veel diversiteit binnen het begrip Malaga-ijs in Nederland. De jury is echter op zoekt naar het lekkerste Malaga-ijs, een ijsje dat ijsbereiders graag in hun zaak willen verkopen. De juryleden worden op dezelfde wijze gebrieft als de wedstrijddeelnemers.

Proeven op IJsVak-Beurs

Na de prijsuitreiking aan het eind van dag 1, zal op dag 2 van de IJsVak-Beurs het wedstrijdijs van De Gouden IJsspatel te proeven zijn. De beste 12 malaga-ijsjes staan dan in de vitrine klaar voor de beursbezoekers.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

De ijssmaak voor de volgende editie van de Gouden Spatel is bekend. Wedstrijdvoorzitter Theo Clevers maakte tijdens het IJsVak Gala op 6 maart bekend dat de deelnemers in 2024 aan de slag moeten met peren demi-ijs.

Mark van Gaal van IJs & Spijs wint Gouden IJsspatel

Mark van Gaal van IJs & Spijs wint Gouden IJsspatel

Mark van Gaal van ijssalon IJs & Spijs in Haps won gisteren de Gouden IJsspatel. “Het beste stracciatella ijs van Nederland komt uit Haps!!”, schrijft hij op Facebook. “Man, wat zijn we trots!”