Het IJscentrum geeft komend jaar weer diverse cursussen. In januari starten de cursussen IJsbereiden en Gespecialiseerd IJsbereider weer. Daarnaast gingen in december de proefbakkers van CSM-Bakery Solutions en de leerlingen van de patisserie-opleiding ook aan de slag met het ijsbereiden.

CSM-Bakery Solutions

Het IJscentrum was dinsdag 4 december het toneel voor de proefbakkers van CSM-Bakery Solutions. Zij kregen een training in het bereiden van Ambachtelijk ijs op basis van producten uit hun eigen assortiment. Na een theoretische inleiding van Jacques Vos gingen zij in de praktijkruimte aan de slag met het creëren van ijssmaken en garnituren in sorbet en roomijs. Het was voor iedereen een eyeopener om erachter te komen wat de mogelijkheden en de onmogelijkheden waren. Het was een leerzame en waardevolle dag van kennis uitwisselen.

leerlingen van de Patisserie-opleiding Leerlingen van de patisserie-opleiding

Vakschool Wageningen onderscheidt zich door de leerlingen van de patisserie-opleiding deel te laten nemen aan de cursus IJsbereider. De leerlingen worden in de gelegenheid gesteld om een extra diploma te behalen naast hun vakschool diploma. Ambachtelijk ijs is traditioneel gezien een belangrijk onderdeel van de patisserie. Steeds meer dat bakkerijen breiden hun assortiment uit met ijsproducten. Op de foto staat het jong aanstormend talent, trots op hun eerste zelfgemaakte ijscreaties. Klaar om in januari examen te gaan doen.

Cursusplanning IJscentrum  voorjaar 2019

De cursus en examenplanning voor het voorjaar 2019 staat online. De inschrijvingen lopen inmiddels binnen. De volgende plaatsen zijn nog beschikbaar

  • Cursus IJsbereider
    • Groep 1, startdatum 14 januari – nog 1 plaats beschikbaar
    • Groep 2, startdatum 15 januari – nog 3 plaatsen beschikbaar
    • Groep 3, startdatum 16 januari – nog 5 plaatsen beschikbaar
    • Groep 4 (weektraining), van 25 t/m 29 maart – nog 8 plaatsen beschikbaar
  • Cursus Gespecialiseerd IJsbereider Technologie
    • Groep 1, startdatum 31 januari – nog 8 plaatsen beschikbaar.

Als een groep volgeboekt raakt, wordt een reservelijst gehanteerd. U kunt hierop geplaatst worden als er voorkeur bestaat voor die groep

Altijd op de hoogte blijven?