7 energiebesparingstips voor je schepijsvitrine

IJsvitrine_IJsvak 02-03-2020_foto Koos

Door een paar kleine aanpassingen in je werkwijze, kun je vandaag al aan de slag met het besparen van energie. Van de VAIJ (Vereniging Ambachtelijk IJscentrum) kregen we deze 7 energiebesparingstips voor je schepijsvitrine.

  1. Reinig wekelijks de condensor in de vitrine of bij uitbouw buiten.
  2. Sluit de achterkant van je vitrine in rustige tijden.
  3. Maak je vitrine elke avond leeg en zet hem uit.
  4. Gebruik je vitrine niet als ‘opslagplaats’ voor je ijs. Kies voor de vrieskast. Dat is naar verhouding energiezuiniger.
  5. Stel de ontdooicyclus op de juiste manier af: pas deze aan de weersomstandigheden aan. Zorg dat de verdamper ten alle tijden vrij van ijs of rijp is.
  6. Controleer regelmatig het koelsysteem.
  7. Overweeg een (pozetti)-systeem aan te schaffen. Dit gebruikt slechts 20 procent van de energie van een open vitrine.

Oproep

Heb jij een als ondernemer of leverancier ook een besparingstip? Laat het ons weten. Mail naar biancaroemaat@aleapublishers.nl en wie weet lees je jouw tip terug in ons magazine. We zijn benieuwd!

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Programma Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

Programma Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

Morgen, op 24 maart, is het de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs. Op het programma staat onder andere de verkoop van het Golden Dreams-ijsje voor het Prinses Máxima Centrum en live muziek van twee winnaars van het Prinses Christina Concours.

IJsontbijt en wedstrijden tijdens eerste dag IJs-Vak

IJsontbijt en wedstrijden tijdens eerste dag IJs-Vak

De eerste dag van IJs-Vak zit er alweer bijna op. Deze dag had een boordevol programma met veel activiteiten op het IJsplein. Zo konden bezoekers genieten van het ijsontbijt en gingen ijsbereiders de strijd aan om de Gouden IJsspatel en de Meesterlijke Smaak.

IJs in de media | Februari 2023

IJs in de media | Februari 2023

De ijssalons gaan weer open, de Belgisch kampioen ijsbereiden en aandacht voor de Gouden Spatel. Wat lazen we de afgelopen maand over de branche? Een greep uit de media.