3D printen op Bakkersvak

Chocolade Printing

Dit jaar is het thema van Bakkersvak op 4 en 5 maart 'Klassiekers in een nieuw jasje'. Op deze vakbeurs laten Beko Techniek en byFlow zien dat dit nieuwe jasje ook 3D-geprint kan zijn. 3D Food Printing en de toepassingen van de technologie voor de bakkerij worden gepresenteerd op de stand van Beko Techniek. Hier kunnen bezoekers zien hoe deze innovatieve techniek in de praktijk werkt en leren over de eindeloze mogelijkheden van het 3D-printen met chocolade, marsepein, fondant, fruitpuree en verschillende andere ingrediënten.

De samenwerking tussen byFlow en Beko Techniek werd officieel aangekondigd in september 2017 tijdens de Beko Najaarsdagen. Beide bedrijven delen het gemeenschappelijke doel van het vermarkten van 3D Food Printing onder bakkerij-professionals, omdat zij overtuigd zijn van de grote toegevoegde waarde van de technologie.

Focus 3D Food Printer van byFlow wordt gebruikt door patissiers, chocolatiers, cateraars en chef-koks. Onder hen zijn Jan Smink (winnaar b'Ocuse D'or en werkzaam bij *** Michelin Restaurant De Librije), Jurgen Koens (pastry chef, consultant en eigenaar van Pastryclub Eindhoven) en Hidde de Brabander (pastry chef, eigenaar van Dreams of Magnolia en bekend van het tv-programma "De Brabander Bakt" bij 24Kitchen). Hidde de Brabander verzorgt tijdens Bakkersvak de demonstraties van 3D Food Printing.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
9.000 bezoekers op Bakkersvak & IJs-Vak

9.000 bezoekers op Bakkersvak & IJs-Vak

De tiende editie van Bakkersvak & IJs-Vak op 5, 6 en 7 maart werd bezocht door 9.000 professionals, laat beursorganisator Easyfairs weten. Dat zijn er fors meer dan de laatste editie in 2020. “Wij hebben intens genoten van elk moment. De sfeer was meer dan goed, het bruiste van de (nieuwe) activiteiten en exposanten waren erg te spreken over de bezoekerskwaliteit”,...

Eerste dag van vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak in beeld

Eerste dag van vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak in beeld

De eerste dag van vakbeurs Bakkersvak en IJs-Vak zit erop. Exposanten toonden hun laatste innovaties. In het kennistheater en op het brancheplein waren verschillende presentaties. En er waren demostraties van het Dutch Pastry Team en wedstrijden op het IJsplein. Hoe zag de eerste dag eruit?

Deelnemers Gouden IJscreatie bekend

Deelnemers Gouden IJscreatie bekend

Morgen, op 6 maart vindt tijdens IJs-Vak op het wedstrijdpodium de strijd om de Gouden Creatie plaats. Voorafgaand aan deze vakwedstrijd maakt het Ambachtelijk IJscentrum de dertien deelnemers bekend.