3D-chocolade printen op Chocoa 2018

Chocoa 2018

Chocoa 2018 vindt plaats tussen 21 en 25 februari in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Tijdens dit evenement komen chocoladeliefhebbers, handelaars, kopers, kenners en chocolatiers samen. Duurzaamheid staat centraal. Chocoa 2018 kent een gevarieerd programma met een beurs, congres en symposium.

Een van de aanwezige bedrijven is byFlow, een Nederlands bedrijf dat 3D Food Printers verkoopt en ontwikkelt. Op 22 februari geeft dit bedrijf een tweetal demonstratie 3D-chocolade printen geven. Bezoekers van de beurs en deelnemers aan de Chocolatier Masterclass krijgen te zien hoe de technologie van 3D Food Printing in de praktijk werkt en hoe deze kan worden toegepast in het dagelijkse werk van chocolatiers.

De 3D-printer Focus van byFlow wordt al gebruikt door chefs, cateraars, chocolatiers en bakkerijen. Chocolade is een van de 50 verschillende ingrediënten die byFlow uitvoerig heeft getest voor het printen van eten. Voor de zoete industrie zijn met name ingrediënten zoals verschillende types chocolade, fruitpuree, marsepein, fondant of royal icing sugar interessant.

Lees ook
Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022 zit er weer op. Vijf dagen lang stond Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie. Met 950 merken, 3000 zakelijke ontmoetingen en bezoekers uit meer dan 80 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle editie.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.