Nieuws

Sigep 2018: de 38e editie van de grootste ijs- en patisseriebeurs ter wereld vindt plaats van 21-25 januari in Rimini, Italië. Talloze toeleveranciers, gelato maestro’s en patisseriechefs staan te trappelen ijsbereiders bij te praten over de nieuwste trends, ontwikkelingen en concepten op het gebied van ambachtelijk ijs en patisserie. De focus ligt op een gezond ijsproduct van natuurlijke grondstoffen, weet beursmanager Roberta Masini. 

‘Ambachtelijk ijs is volop in ontwikkeling’. Zo focust de Italiaanse gelatobranche niet alleen op de gezonde eigenschappen van ambachtelijk ijs, maar ook op de voordelen die bijvoorbeeld een sporter heeft door ijs te eten. Uit onderzoek van de Universiteit van Urbino blijkt dat het eten van ijs een positief effect heeft op een sporter vanwege de nutritionele eigenschappen.

‘Naast Sigep vindt ook de bakkerijbeurs AB Tech tegelijkertijd plaats’. ‘Op deze tweejaarlijkse beurs tonen Italiaanse en Europese toeleveranciers de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bakkerijtechniek. Verder vindt de derde editie plaats van de vakwedstrijd Bread in the City. Nederland won de vorige editie in 2015 en doet ook dit jaar weer mee.

De vorige editie van de beurs in 2017 is door ruim  200.000 ijsfans bezocht,  een absoluut record. Dat aantal wordt in 2018 overschreden denkt Masini: ‘Omdat AB Tech dit jaar ook weer onderdeel van Sigep is, verwachten we meer bezoekers uit de Verenigde Staten en Azië.’.

Lees het volledige interview in Vakblad  IJs! nummer 3.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *