Komende zondag, 10 maart, is het zover. Bakkersvak 2019 gaat van start. Drie dagen vol inspiratie met in totaal 175 exposanten. Bekende leveranciers als Beko, Royal Steensma, AB Mauri, Callebaut, Bakeplus, Laan Heiloo, Dawn Food Benelux, Dossche Mills / Meneba en Dobla maar ook zijn er zo'n 20 nieuwe leveranciers te ontdekken.

“We mogen met trots zeggen dat we aan de vooravond staan van een hele gave editie en dat er heel veel nieuws te beleven is ten opzichte van vorig jaar. Het programma is uitgebreider dan ooit en samen met onze exposanten en partners staan we te popelen om de deuren van deze mooie bakkersbeurs te openen”, aldus Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak.

Exposantenaanbod

Het exposantenaanbod op Bakkersvak bestaat onder andere uit leveranciers van eindproducten, grondstoffen, machines en gereedschappen, verpakkingen en winkelinrichting. Maar ook brancheverenigingen, mediapartijen, adviesbureaus en softwarebedrijven staan de bezoekers graag te woord. Onder de ruim 20 nieuwkomers zijn onder meer IJsprofi, IceTech, Geels Koffie & Thee, het Belgische Hacos, Van Max Pindakaas, Mafo Cleaning Equipment en Paniflower.

Naast de 175 exposanten zijn er ook nieuwe pleinen en theaters. Bezoekers kunnen zich laten inspireren bij café Onderneem, de Open Bakkerij, het Grondstoffentheater en het Inspiratorium. Hier zijn elke dag tal van presentaties en demonstraties bij te wonen of worden inspirerende verhalen verteld. Naast het Belevenisplein en het IJsplein keert ook de food market terug waar verschillende marktkramen met allerlei specialiteiten en lekkernijen de bezoeker graag verrassen.

Gouden IJsspatel

Naast de nieuwe theaters is ook de prestigieuze IJsVak-wedstrijd ‘de Gouden IJsspatel’ een primeur op Bakkersvak. Deze wedstrijd vindt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum plaats op dinsdag 12 maart 2019. De presentatie is in handen van tv-presentator Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep Max. Verder vindt op de tweede beursdag van Bakkersvak, 11 maart, de twintigste editie van de Dutch Pastry Award plaats, waarbij maar liefst negen kandidaten strijden om het aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

Grootste ijsontbijt van Nederland

De derde beursdag van Bakkersvak wordt geopend met het grootste ijsontbijt van Nederland. Terwijl het aangeleverde ijs van de deelnemers van de Gouden IJsspatel in de vriezer staat, mag elke bezoeker aanschuiven aan dit ijsontbijt om met alle heerlijke smaken ijs te ontbijten. Het grootste ijsontbijt van Nederland is één van de drie ontbijten die plaatsvinden tijdens Bakkersvak. Er is ook een exclusief netwerkontbijt met een groepsdiscussie van de Rabobank en op maandag 11 maart is de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt 2019.

Openingstijden Bakkersvak 2019

Na het succes van vorig jaar is Bakkersvak in 2019 opnieuw te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A27 en A15. Bakkersvak is op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.bakkersvak.nl.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?