13-jarige Jipke verkoopt ijs in Hattem

17 juli 2018

De ijsverkopers van Hattem hebben er een concurrent bij. De 13-jarige Jipke verkoopt ijs vanuit haar eigen ijskar. Ze heeft ook al een pakkende slogan. "Als het belletje gaat, fietst Jipke in je straat."

Jipke Hazenberg

Jipke Hazenberg werd eind april 13 en wilde graag wat geld verdienen, maar een folderwijk leek haar niet leuk. Ze zag wel mogelijkheden in de vele toeristen die ze in de stad ziet lopen vertelt ze aan De Stentor. Een bed and breakfast beginnen zag haar moeder Anne-Marie niet zitten dus het werd ijsverkopen. Via een kennis kwam Jipke aan een fiets en ambachtelijk ijs. Haar moeder leende het geld voor de vrieskist.

Fietskar

Met haar ijskar fietst Jipke aan het begin van de avond door de straten, als de mensen net klaar zijn met eten. En met succes. De afgelopen drie weken verkocht Jipke meer dan 500 ijsjes. Ze verkoopt haar bolletjes voor een euro en houdt ongeveer 35 cent per bolletje over.

Alles gaat keurig via regels. Haar moeder is zelfstandig ondernemer en laat de activiteiten onder haar bedrijf vallen. Van de gemeente kreeg ze een ventvergunning. Ze mag dus niet op één punt gaan staan voor de verkoop. Haar moeder heeft er nog wat regels aan toegevoegd. Jipke mag niet in de buurt van bestaande ijssalons venten en ook niet na half acht bellen.

Bron: De Stentor

 

Altijd op de hoogte blijven?