Vakblad IJs | November 2022 | Nummer 60

Vakblad IJs 60-2022

Het thema van dit nummer van Vakblad IJs is interieur. Vakblad IJs 60-2022 verschijnt 29 november. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen ook hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Ja, ik neem een abonnement

In deze editie

  • Nieuws in beeld: 25 jaar Meester Hans Kennis
  • Nieuws uit de branche
  • Bestuurswisselingen en nieuwe ereleden VAIJ
  • Tips om energie te besparen
  • De shop-in-shop-formule van Maddey’s
  • Balans in de ijsvitrine
  • Column Gijs van Dijk: de online vitrine
  • Iraanse smaken bij Milad in Antwerpen
  • Column VAIJ-voorzitter Teun Loonen
  • Grondstof belicht over ijsrecepturen
  • Voedselveilig werken met personeelstekort
  • Column wetgeving 
  • Innovaties in ijs 
  • Vooruitblik op Sigep
  • Tiende editie Bakkersvak en ijsvak
  • Column financieel
  • Recept: christmasdripcake
  • Boeken
In deze editie
Voedselveilig werken tijdens een personeelstekort

Voedselveilig werken tijdens een personeelstekort

Hygiënisch werken is sinds corona belangrijker dan ooit. In tijden van personeelskrapte is het een uitdaging om voedselveilig te blijven werken. Henk van Liempd, hygiëne-adviseur van Foodbase geeft tips hoe je de hygiënestandaard hoog houdt.

Sigep 2023: Innovaties ontdekken

Sigep 2023: Innovaties ontdekken

Van 21 tot en met 25 januari 2023 vindt de 44e editie plaats van de Sigep in het Expo Centre in het Italiaanse Rimini. Dit jaar is de beurs gelijktijdig met de zevende editie van de A.B. Tech Expo: de internationale technologie beurs voor brood, banket en zoetwaren.

Bijzonder kerstdessert

Bijzonder kerstdessert

Kerstmis is hét moment om extra uit te pakken. Klanten zetten tijdens de feestdagen graag een bijzonder dessert op tafel. IJstaarten doen het daarom altijd goed in deze periode. Met heerlijke smaakcombinaties en mooie decoraties maakt een ijstaart absoluut indruk.

‘Innovatie staat nooit stil’ - Experimenteren met hummus, eiwitrijk en suikerarm ijs

‘Innovatie staat nooit stil’ - Experimenteren met hummus, eiwitrijk en suikerarm ijs

De winterperiode leent zich uitstekend om te experimenteren met nieuwe ijssmaken. Hoe pak je dat aan en breng je zo’n innovatie aan de man? Drie ervaringsdeskundigen vertellen. Innovatie zorgt dat je relevant blijft en je boort zo nieuwe afzetmarkten aan.

Easyfairs pakt feestelijk uit tijdens tiende editie Bakkersvak en IJs-Vak

Easyfairs pakt feestelijk uit tijdens tiende editie Bakkersvak en IJs-Vak

Op 5, 6 en 7 maart 2023 vindt voor het eerst sinds COVID weer een editie van Bakkersvak plaats in Evenementenhal Gorinchem. Ook deze keer is IJs-vak geïntegreerd in deze beurs en vinden de IJs-vakwedstrijden hier plaats. Samen met bezoekers en exposanten viert dé vakbeurs voor ambachtelijk vakmanschap bovendien het tienjarig bestaan.

Online interieur

Online interieur

Dus check ik even of Google mijn bedrijf nog steeds weet te vinden, pas ik openingstijden op diverse platforms aan, enzovoort. Toen ik inlogde bij Google viel mijn oog ineens op iets wat ik nog nooit eerder gezien had: ’16.751 weergaven deze maand’. ‘Huh, serieus?’, hoor ik mezelf denken, ‘Het is pas halverwege maart!’