Vakblad IJs | februari 2023 | nummer 61

IJs 1-2023

Het thema van dit nummer van Vakblad IJs is trends. Vakblad IJs 61-2023 verschijnt in de week van 21 februari. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen ook hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Ja, ik neem een abonnement

In deze editie

  • Actueel uit de branche
  • Trends spotten op Sigep
  • IJs-Vak staat bol van wedstrijden
  • Valkenburgse ijssalon maakt nieuwe start
  • Sociale media en ambacht combineren
  • Grondstof belicht: zo werkt alcohol in ijs
  • Column voorzitter VAIJ over IJs-Vak en gala
  • Cremerie Veron houdt de traditie hoog
  • Column Gijs van Dijk over supermodellen
  • IJscentrum: drie horecatrends die inspireren
  • Wetgeving: wijziging arbeidsvoorwaarden
  • Demo over vegan, suikervrij en keto-ijs
  • Stap voor stap verduurzamen
  • Financieel: prijsstijgingen doorberekenen?
  • Tips voor digitale zichtbaarheid
  • Recept: malaga tiramisu met rum rozijnen
  • Boeken
In deze editie
Vanille-ijs met een Perzische twist

Vanille-ijs met een Perzische twist

Marcel Vermeulen van het IJscentrum ging naar de Horecava voor inspiratie. Iets wat opviel, was de grote aanwezigheid van producten met kruiden en specerijen uit het Midden-Oosten.

Demo over vegan, suikerarm en keto

Demo over vegan, suikerarm en keto

Twee gezondheids- cq foodtrends die haaks op elkaar staan, zijn vegan en keto. Perfect Ice Solutions combineerde beide trends op één demodag. Een dag later was suikerarm ijs het thema. Ingevlogen gelato maestro Maurizio Paci nam de toehoorders mee in de materie, én stuurde de ijsmakers huiswaarts met een flink aantal recepten.

Onweerstaanbaar succesrecept

Onweerstaanbaar succesrecept

Het succes van tiramisu valt niet te betwisten. De Italiaanse lekkernij is een van de meest geliefde desserts wereldwijd. Ook met tiramisu-ijs kun je daarom rekenen op een vlotte verkoop. Geef het recept nét dat extra door veel rum en rozijnen toe te voegen en jouw tiramisu wordt zomaar een hit.

Gezond ijs

Gezond ijs

Vegan. Suikerarm. Lactosevrij. Allemaal woorden die ik op de Sigep in Rimini voorbij zie komen, terwijl ik door de hal met ijsaanbieders struin. Op zoek naar ijstrends valt mijn oog ook op borden en vitrinekaartjes die keto-ijs, superfoods, vitaminerijk ijs aanprijzen. Mede door corona is er een hang naar gezonde voeding bij de consument maar daarnaast...

IJs-vak staat bol van vakwedstrijden

IJs-vak staat bol van vakwedstrijden

Op 5, 6 en 7 maart 2023 komt de complete ambachtelijke ijsbranche samen op vakbeurs IJs-Vak in Gorinchem. Het unieke evenement biedt bezoekers de mogelijkheid om in één dag alle trends en ontwikkelingen op het gebied van ijs en ijsmachines te verkennen. Bovendien is de vakbeurs voor ijsbereiders het strijdtoneel voor prestigieuze vakwedstrijden.

IJsgala op IJs-Vak

IJsgala op IJs-Vak

Waarom zou je deelnemen aan deze wedstrijden? Een van de sterkste USP’s van een ambachtelijk ijsbereider zijn de ambachtelijke skills. Deze dien je op de best mogelijke manier te vermarkten.

Eenzijdige wijziging arbeidsvoorwaarden

Eenzijdige wijziging arbeidsvoorwaarden

Een recente uitspraak van de Hoge Raad biedt werkgevers meer ruimte voor een eenzijdige collectieve wijziging van de arbeidsvoorwaarden.

Zo werkt alcohol in je ijs

Zo werkt alcohol in je ijs

Steeds meer ijsbereiders zijn benieuwd naar de mogelijkheden om alcohol in het ijs te verwerken. Wat is het effect en hoe zorg je voor balans in je receptuur? Dat vergt ‘puzzelwerk’. Houd je hoofd daarom helder als je met alcohol in ijs aan de slag gaat.