Vakblad IJs! - editie 50

Vakblad ijs 50-2020

In deze editie

  • IJs-spiratie
  • Grondstof belicht: asperges
  • Intelligentia Taste Rooms
  • Suikervervanger EQu
  • Oranje Boven
  • Recept ‘Yoghurt maar dan anders’
  • Fanelli’s
  • Scoor beter op Google met linkbuilding
  • Recept: witte chocolade gember framboos

Rubrieken

  • Nieuws in beeld
  • Uit de branche 
  • Column Leon Kees
  • VAIJ - nieuws van de vereniging
  • Nieuws van het IJscentrum
  • Wetgeving
  • Financieel
  • Boeken
In deze editie
Van logistiekmanager naar ijsmaker

Van logistiekmanager naar ijsmaker

In Dwingeloo werd Sent Waninge vorig jaar de eigenaar van Fanelli’s. Sinds 2015 is hij ook al eigenaar van het nabijgelegen pannenkoekenhuis De Zaagkoele. Op zich niet zo opmerkelijk, ware het niet dat Waninge het grootste deel van zijn professionele leven iets compleet anders deed.

Neem voorsprong op de NVWA

Neem voorsprong op de NVWA

Vaak wordt tegen een bezoek van een NVWA-medewerker opgezien. Liever niet, altijd wel iets op te merken en mocht het niet helemaal goed gaan, nog een bekeuring aan de broek ook. Nu wil het geval dat de inspecteur dient te werken volgens wet en regelgeving en zijn opmerkingen moeten gebaseerd zijn op vastgestelde feiten.

Chielato’s geluk

Chielato’s geluk

“Het gaat goed”, zegt Chiel van Maurik, van Chielato’s in Huizen met opluchting in zijn stem. Zaterdag 14 maart ging hij voor het eerst dit seizoen open, zondag 15 maart om 18.00 uur moest hij weer dicht. “Als lid van de VAIJ en van een VOC-groep ben ik gelijk in overleg gegaan over wat er nog wel zou kunnen.”

Op zoek naar kansen in een crisis

Op zoek naar kansen in een crisis

Vandaag, ruim twee weken na de shutdown van de Nederlandse horeca en de gedeeltelijke heropening middels afhalen, draait mijn bedrijf nog steeds. Inmiddels als volledige online-ijssalon met alleen een afhaalpunt en maximaal 12 klanten per kwartier. Veel collega’s hebben korter of langer geleden het besluit genomen om volledig te sluiten en dat respecteer...

Heftige periode

Heftige periode

Maart begon zo goed. Met de IJs-vak, met alles erop en eraan. Net zoals ik dat jaren geleden al voor ogen had. Natuurlijk had ook iedere bezoeker ook toen al wel wat corona-bibber in de benen, maar het positieve overheerste.

Witte chocolade en gember ijs met framboos

Witte chocolade en gember ijs met framboos

Gember: you love it or you hate it. Het aantal liefhebbers van gember is de laatste tijd flink gegroeid. Een mooie kans om op in te spelen. Gember is samen met witte chocolade een heel toegankelijke smaak. John Brouwers van Bakeplus voegt met de afwerking van frambozen variegato het frisse zoetje toe. Door de gekonfijte gemberschijven een opvallende...