Vakblad IJs! - editie 50

Vakblad ijs 50-2020

In deze editie

  • IJs-spiratie
  • Grondstof belicht: asperges
  • Intelligentia Taste Rooms
  • Suikervervanger EQu
  • Oranje Boven
  • Recept ‘Yoghurt maar dan anders’
  • Fanelli’s
  • Scoor beter op Google met linkbuilding
  • Recept: witte chocolade gember framboos

Rubrieken

  • Nieuws in beeld
  • Uit de branche 
  • Column Leon Kees
  • VAIJ - nieuws van de vereniging
  • Nieuws van het IJscentrum
  • Wetgeving
  • Financieel
  • Boeken
In deze editie
Hoger in Google met linkbuilding

Hoger in Google met linkbuilding

Hoe fijn zou het zijn als jouw website hoog scoort in Google. Om dat te bereiken kun je volgens de deskundigen anno 2019 niet om linkbuilding heen. Linkbuilding maakt je website beter vindbaar in de zoekmachine en zorgt ervoor dat Google je website als waardevol en relevant beschouwt.

Drie dagen ijs-spiratie

Drie dagen ijs-spiratie

De ijssector blijft groeien. Misschien iets minder dan voorheen, maar desondanks groei. Steeds meer bedrijven binnen het bakkersambacht richten zich ook op ijs. Een podium voor ijsspecialisten mocht daarom op Bakkersvak niet ontbreken. Met drie dagen vol wedstrijden inspireerde de ijsbranche alle bezoekers.

Corona op de werkvloer?

Corona op de werkvloer?

Volgens de Ziektewet betaalt de werkgever maximaal twee jaar lang loon door bij ziekte, dat is niet anders bij het coronavirus. Huisgenoten van patiënten met COVID-19 en mensen die in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst en die verkoudheidsklachten of koorts hebben, maken eveneens aanspraak op loondoorbetaling wegens ziekte.

Het witte goud in ijs

Het witte goud in ijs

De beurzen zijn achter de rug, de IJsVak-Wedstrijden zijn gestreden en het voorjaar staat weer voor de deur. Iedere ambachtelijke ijsbereider was er klaar voor en de eerste ijsliefhebbers stonden alweer in de rij om een vers gedraaid ijsje weg te likken, tot…, Covid-19 ook hier roet in het eten gooide.

Intelligentia Taste Rooms: innovatief, experimenteel en creatief

Intelligentia Taste Rooms: innovatief, experimenteel en creatief

Met een ijscoupe geïnspireerd op Japanse kersenbloesem won Intelligentia Taste Rooms uit Eindhoven de Gouden IJscreatie 2020. Wat maakt deze zaak op Strijp S, die is genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020, zo bijzonder?

Fiscale steunmaatregelen

Fiscale steunmaatregelen

Het kabinet heeft extra steunmaatregelen bekendgemaakt voor het bedrijfsleven om zodoende de negatieve effecten van het coronavirus zo goed mogelijk te compenseren. Onderstaand de fiscale maatregelen.

EQu heeft alle voordelen van suiker

EQu heeft alle voordelen van suiker

Suikervervanging in schepijs was nooit succesvol, maar nu is er EQu. Bakkerij- en ijsgrondstoffengroothandel Hefe van Haag presenteerde deze nieuwe suikervervanger tijdens hun ‘Gelato Days’, in februari. “We hebben eindelijk een product in handen dat vergelijkbaar is met suiker.”

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

Meester Patissier Hidde de Brabander werkt bij het IJscentrum en doet niets liever dan verschillende disciplines combineren. Niet gek dus dat hij de ‘transportmiddelen’ van ijs eens onder de loep neemt. “Netto gezien is het namelijk zo’n 10 tot soms wel 50 procent van je hapje. Experimenteer daarom eens en maak daarmee je ijsje exclusiever."

Oranje Boven actie van Bakeplus: een compleet oranje-pakket

Oranje Boven actie van Bakeplus: een compleet oranje-pakket

Oranje speelt in Nederland altijd een rol bij feestelijkheden. Of het nou om voetbal gaat, bevrijding of Koningsdag. En daar past natuurlijk een heerlijk ijsje bij: het Oranje Boven ijsje. Met dit pakket maak je dat in een handomdraai.

Meesterlijke Smaak 2020 - ‘Yoghurt  maar dan anders’

Meesterlijke Smaak 2020 - ‘Yoghurt  maar dan anders’

De Meesterlijke Smaak van 2020 is dit jaar gewonnen door SVH Meesterijsbereider Hans Kennis. Bij deze competitiewedstrijd onder de Nederlandse top van ijsbereiders bepaalde het professionele publiek tijdens Bakkersvak welke smaak de lekkerste was en de titel Meesterlijke Smaak van 2020 kreeg.