Vakblad IJs | April 2022 | Nummer 58
Het thema van dit nummer van Vakblad IJs is grondstoffen/ingrediënten. Vakblad IJs 58-2022 verschijnt 26 april. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen ook hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!
|
In deze editie
- Nieuws in beeld
- IJs en patisserie gelijkwaardig op Sigep
- Interview met de nieuwe Gilde-voorzitter
- Jo’s IJssalon trekt levensgenieters
- Verrassende ijssmaken bij Chielato’s
- Column Gijs van Dijk
- ’t Madeliefje floreert dankzij haar ligging
- Column VAIJ-voorzitter Teun Loonen
- Grondstof belicht: wat zijn eiwitten?
- Column Pim Otten
- Pure inspiratie vinden
- VOC-voorzitter zet in op ijscoupes
- Open dag bij Gelato Solutions
- Ondernemen: financieel
- Recept: donuts
- Boeken
In deze editie
Is uw zakelijke relatie goed geregeld?
Een persoonlijke relatie vastleggen en wat dit betekent, is vaak wel bekend. Maar geldt dit ook voor een zakelijke relatie?
Sigep 2022: IJs en patisserie
De thema’s milieu, duurzaamheid en vegan sieren de stands. Maar de euforie rondom het eindelijk weer bijeen kunnen komen, komt tot uiting in het kleurrijke ijs en de patisserie tijdens de ‘dolce’ vakbeurs Sigep 2022.
Laan Heiloo helpt bij receptontwikkeling
Het is inmiddels een begrip in Huizen: de koeriers van ijssalon Chielato’s die ’s zomers door de dorpsstraten fietsen. “Het doet mensen denken aan vroeger; iedereen zwaait of komt een ijsje halen”, vertelt eigenaar Chiel van Maurik. wat Chielato’s vooral onderscheidt, is de ruime keuze aan ijssoorten in de vitrine. Laan Heiloo helpt regelmatig bij het...
‘IJs blijkt crisisbestendig’
Sturen op cijfers. Voor Gijs van Dijk van ’t IJshuys in Heusden is het als ondernemer dagelijkse kost. Deze kersverse voorzitter van de Verenigde Ondernemers Club (VOC) van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum (VAIJ) wil dit ijsseizoen meer marge behalen met zijn coupes. Daarnaast gaat hij ambachtelijk softijs verkopen, in navolging van collega’s uit...
De werking van dierlijke en plantaardige eiwitten
Melkeiwitten geven smaak, structuur en body aan je ijs. Plantaardige eiwitten zijn in opkomst, ook ijsbereiders zijn er mee bezig. Als je elke dag vers ijs draait en het dezelfde dag verkoopt, kan een mix zonder eiwitten een alternatief zijn. Wat zijn eiwitten eigenlijk en welke functie hebben ze?
Morning Wood
Is het een van die ochtenden dat je het liefst snel terug in bed kruipt? Dit recept weerhoudt je daarvan. Dankzij de combinatie van krokante granola, ijs en druipende stroop wordt de ochtend ineens een hoogtepunt.
‘Coolest Housewarming’ bij Gelato Solutions
Om ambachtelijk ijsbereiders kennis te laten maken met nieuwe producten, seizoensmaken en het nieuwe pand vond op 6 en 7 maart een ‘Coolest Housewarming’ plaats bij Gelato Solutions in Aalsmeer. Deze totaalleverancier voor ijsbereidersproducten presenteerde onder meer Perla Del Sud: een supercombinatie van pistache, amandelen en citrus voor zomerse...
Leg je ziel erin
Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Aan dat bekende gezegde moest ik denken toen ik het interview met Luc Blok las. “Sommigen hebben het over voetbal en wij praten graag over ijs”, vertelt deze nieuwe voorzitter van het Gilde van Meesterijsbereiders.
Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022
Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.
Nieuwe voorzitter Gilde van SVH Meesterijsbereiders Luc Blok
Luc Blok van Luciano in Wassenaar heeft per 1 november 2021 Theo Clevers opgevolgd als voorzitter van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders. Grote schoenen om te vullen? “Dat kun je wel zeggen! Theo is een persoonlijkheid, die goede praatjes had bij prijsuitreikingen. Maar om het in plat Haags te zeggen: ik kan ook lekker lullen.”