Vakblad IJs | April 2022 | Nummer 58

Vakblad IJs 58-2022

Het thema van dit nummer van Vakblad IJs is grondstoffen/ingrediënten. Vakblad IJs 58-2022 verschijnt 26 april. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen ook hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Ja, ik neem een abonnement

In deze editie

  • Nieuws in beeld
  • IJs en patisserie gelijkwaardig op Sigep
  • Interview met de nieuwe Gilde-voorzitter
  • Jo’s IJssalon trekt levensgenieters
  • Verrassende ijssmaken bij Chielato’s
  • Column Gijs van Dijk
  • ’t Madeliefje floreert dankzij haar ligging
  • Column VAIJ-voorzitter Teun Loonen
  • Grondstof belicht: wat zijn eiwitten?
  • Column Pim Otten 
  • Pure inspiratie vinden
  • VOC-voorzitter zet in op ijscoupes
  • Open dag bij Gelato Solutions
  • Ondernemen: financieel
  • Recept: donuts
  • Boeken
In deze editie
Is uw zakelijke relatie goed geregeld?

Is uw zakelijke relatie goed geregeld?

Een persoonlijke relatie vastleggen en wat dit betekent, is vaak wel bekend. Maar geldt dit ook voor een zakelijke relatie?

Sigep 2022: IJs en patisserie

Sigep 2022: IJs en patisserie

De thema’s milieu, duurzaamheid en vegan sieren de stands. Maar de euforie rondom het eindelijk weer bijeen kunnen komen, komt tot uiting in het kleurrijke ijs en de patisserie tijdens de ‘dolce’ vakbeurs Sigep 2022.

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Laan Heiloo helpt bij receptontwikkeling

Laan Heiloo helpt bij receptontwikkeling

Het is inmiddels een begrip in Huizen: de koeriers van ijssalon Chielato’s die ’s zomers door de dorpsstraten fietsen. “Het doet mensen denken aan vroeger; iedereen zwaait of komt een ijsje halen”, vertelt eigenaar Chiel van Maurik. wat Chielato’s vooral onderscheidt, is de ruime keuze aan ijssoorten in de vitrine. Laan Heiloo helpt regelmatig bij het...

Schone straten

Schone straten

Het is zaterdag 4 juni 2016. Ik ben zojuist verhuisd naar de vestingstad Heusden. De plek waar ik ondertussen al vijf jaar mijn ijssalon heb. Na en dag van sjouwen en het avondeten, laat ik eerst even de hond uit voordat ik op de bank neerplof.

’t Madeliefje floreert dankzij gunstige ligging

’t Madeliefje floreert dankzij gunstige ligging

Na de zoveelste crisis in de melkveehouderij besloot de familie Vanassche uit het Vlaamse Diksmuide te starten met de verkoop van ijs gemaakt van melk uit hun eigen melkveehouderij. Door de gunstige ligging aan een fiets- en wandelroute, trekt ijssalon ‘t Madeliefje in de zomer veel toeristen.

Marketing voor ondernemers met lef

Marketing voor ondernemers met lef

Veel ondernemers proberen klanten te lokken door hun kennis te delen. Helemaal verkeerd schrijft Aartjan van Erkel in zijn nieuwe boek Nummer 1. Hij gelooft dat je niet je kennis gratis moet delen, maar moet entertainen. “Stop met teachen, begin met teasen.”

De werking van dierlijke en plantaardige eiwitten

De werking van dierlijke en plantaardige eiwitten

Melkeiwitten geven smaak, structuur en body aan je ijs. Plantaardige eiwitten zijn in opkomst, ook ijsbereiders zijn er mee bezig. Als je elke dag vers ijs draait en het dezelfde dag verkoopt, kan een mix zonder eiwitten een alternatief zijn. Wat zijn eiwitten eigenlijk en welke functie hebben ze?

Morning Wood

Morning Wood

Is het een van die ochtenden dat je het liefst snel terug in bed kruipt? Dit recept weerhoudt je daarvan. Dankzij de combinatie van krokante granola, ijs en druipende stroop wordt de ochtend ineens een hoogtepunt.

‘IJs blijkt crisisbestendig’

‘IJs blijkt crisisbestendig’

Sturen op cijfers. Voor Gijs van Dijk van ’t IJshuys in Heusden is het als ondernemer dagelijkse kost. Deze kersverse voorzitter van de Verenigde Ondernemers Club (VOC) van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum (VAIJ) wil dit ijsseizoen meer marge behalen met zijn coupes. Daarnaast gaat hij ambachtelijk softijs verkopen, in navolging van collega’s uit...