Vakblad IJs 57-2022

Ijs 57-2022

Het thema van dit nummer van Vakblad IJs is trends. Vakblad IJs 57-2022 verschijnt 1 maart. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen ook hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Neem een abonnement

 

In deze editie

 • Nieuws in beeld 
 • Uit de branche
 • Patissier Roger van Damme is herboren
 • Column Leon Kees
 • IJssalon Venezia herrijst in museum
 • Suikerreductie belicht 
 • Column VAIJ-voorzitter Teun Loonen 
 • Trumpi Time schept ijs in tankstation én stad 
 • Hidde de Brabander SVH Meesterijsbereider 
 • Gastologie zorgt voor klantvriendelijkheid
 • Ondernemen: wetgeving
 • Ondernemen: financieel
 • Gebruik van claims
 • Ondernemen: management
 • Recept: framboos met een twist
 • Boeken
In deze editie
‘Op je handen zitten’

‘Op je handen zitten’

Tijdens een sollicitatiegesprek, voor de functie van manager human resources, werd mij op de valreep gevraagd: “O ja, hoe ga jij mij eigenlijk inspireren?” Voor ik het wist floepte het eruit: “Ik ga jou niet inspireren, dat doe je hopelijk zelf!”.

EHB(K)O

EHB(K)O

Dertig jaar geleden liep ik, broekie van nog geen 21, stage bij een accountantskantoor. Ik mocht mee naar een klant in het noorden van het land en moest het kasboek opvragen bij de directie. De kast ging open en mevrouw haalde daar twee schriftjes uit met de legendarische woorden: “Welke moet je eigenlijk hebben, de groene of die zwarte?”

Wijzigingen in arbeidsrecht

Wijzigingen in arbeidsrecht

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Hieronder een greep uit de wijzigingen die in 2022 op het vlak van het arbeidsrecht gelden.

Nieuw elan

Nieuw elan

Het ziet er hoopvol uit. Het enorme aantal besmettingen leidt niet tot meer druk op de zorg en zojuist is aangekondigd dat vrijwel alle coronamaatregelen worden opgeheven. Daarbij gaat het nieuwe kabinet veel investeren de komende periode.

‘s Werelds beste patissier Roger van Damme is herboren

‘s Werelds beste patissier Roger van Damme is herboren

Roger van Damme werd in 2017 tot ‘Beste patissier van de wereld’ uitgeroepen. Alhoewel al zijn professionele dromen uitkwamen, zit de Nederlander die vooral in België actief is, nog vol ambities. Hij is als herboren uit de coronapandemie gekomen. “Ik wil iets achter laten voor mijn kinderen”. Daarnaast signaleert hij een grote vernieuwingsdrang onder...

Nieuwe start

Nieuwe start

Vol ambitie en vernieuwingsdrang gingen we aan de slag. In 2005 wonnen we zowel ‘De Gouden IJsspatel’ als ‘De Gouden IJscreatie’ en werd ons bedrijf ‘IJssalon van het Jaar’. De twee opvolgende jaren wist Heddeke opnieuw ‘De Gouden IJscreatie’ te winnen en het bedrijf bloeide als nooit tevoren.

Laan Heiloo geeft tips over prijsstijgingen in de ijsbranche

Laan Heiloo geeft tips over prijsstijgingen in de ijsbranche

Het is alom in het nieuws: de prijsstijgingen in vrijwel alle sectoren. Ook de ijsbranche heeft hier mee te maken. Van grondstoffen, energie, apparatuur, transport, verpakkingsmaterialen tot personeel, de kosten gaan omhoog. Hoe ga je hier als ijsondernemer het beste mee om? Laan Heiloo geeft tips.

Trumpi Time verkoopt ijs in tankstation én binnenstad Breda

Trumpi Time verkoopt ijs in tankstation én binnenstad Breda

Nandor en Kitty Trumpi bestieren twee vestigingen van Trumpi Time in Breda. Een hippe pompshop met ambachtelijk schepijs en een vestiging met vers belegde broodjes en schepijs in de binnenstad. Beide zaken hebben een herkenbare stijl. Elk jaar verzinnen de ondernemers wel iets nieuws.

Meester patissier Hidde de Brabander nu ook SVH Meesterijsbereider

Meester patissier Hidde de Brabander nu ook SVH Meesterijsbereider

We hebben in Nederland slechts drie Meester Patissiers. Eén daarvan is Hidde de Brabander. Op 9 november 2021 kreeg De Brabander groen licht om óók de versierselen van SVH Meesterijsbereider te mogen dragen. Met een conceptueel perfect uitgedacht arrangement in de setting van een vanitas-kunstwerk, slaagde hij voor de SVH Meesterproef. Het oordeel is...

Gastologie zorgt voor meer klantvriendelijkheid

Gastologie zorgt voor meer klantvriendelijkheid

Investeren in gastvrijheid loont. Vanuit die overtuiging traint gastvrijheidsdeskundige Jeannine Sok ondernemers en medewerkers in de horeca en in de retail. In haar recent verschenen boek ‘Hoe gastvrij ben jij?’ geeft ze tips geeft hoe je het gedrag van gasten en klanten op een positieve manier beïnvloedt.“Wees oprecht geïnteresseerd.”