Vakblad IJs 56-2021

Vakblad IJs 56-2021

Het thema van dit nummer van Vakblad IJs is interieur. Vakblad IJs 56-2021 verschijnt 12 november. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen ook hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

In deze editie

  • Uit de branche
  • IIskâld in Lemmer geheel vernieuwd na brand
  • Column Leon Kees
  • Authentieke ijssalon met vleugje glamour
  • Verleng het seizoen met ijstaarten 
  • Grondstof belicht: homogeniseren 
  • Column VAIJ-voorzitter Teun Loonen 
  • Nils Hendrikse is de 33e Meesterijsbereider 
  • Belgische familie begint ijshoeve na ongeval
  • De klant van morgen
  • IJs-Vak 2022: ‘Eindelijk mogen we weer!’
  • Een sorbet of toch een sherbet?
  • Ondernemen: Financieel
  • Ice This Day in teken van ondernemerschap
  • Sigep 2022: Nieuw logo, nieuwe koers
  • Recept: Feestelijke ijstaarten
  • Boeken
In deze editie
Nils Hendrikse haalt het maximale uit zichzelf én een ander

Nils Hendrikse haalt het maximale uit zichzelf én een ander

De lat altijd net iets hoger leggen dan je aankunt. Jezelf tot het uiterste drijven. En ook het maximale uit een ander willen halen. Nils Hendrikse ontwikkelde zichzelf met vallen en opstaan tot patissier, chocolatier en glacier van hoog niveau. Op 17 en 18 augustus deed hij z’n Meesterproef.

IIskâld in Lemmer volledig vernieuwd na brand

IIskâld in Lemmer volledig vernieuwd na brand

IIskâld in Lemmer opende in april opnieuw haar deuren. Precies een jaar eerder werd de ijssalon verwoest door een brand. Eigenaresse Oppie Riedstra blikt samen met haar zoon Marten en zijn vrouw Angela, de opvolgers van het bedrijf, terug op een heftig jaar. “We wilden de ravage omzetten in iets positiefs.”

Winnares MasterChef 2016  maakt ijs en patisserie in Harderwijk

Winnares MasterChef 2016 maakt ijs en patisserie in Harderwijk

Hilde van Maanen wil mensen verrassen met eigentijdse smaken en een dito beleving, zonder concessies te doen aan ambachtelijkheid. “Ik wil klassiek en eigentijds tegelijkertijd zijn”, aldus de voormalige winnares van het televisieprogramma MasterChef. En haar ambities zijn groot. “Ik wil de beste van Nederland zijn.”

Alles voor het perfecte ijsje - Het belang van  homogeniseren

Alles voor het perfecte ijsje - Het belang van homogeniseren

Homogeniseren van ijsmix zorgt er onder andere voor dat het ijs stabieler wordt en veel langer houdbaar is. Maar wat is het nou precies? Ambachtelijk ijs is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, waardoor veel ijsbereiders een enorme groei hebben doorgemaakt. Ze zijn op een andere manier gaan produceren en verkopen. Maar een kooklijn aanschaffen...

Feestelijk chique: verleng het seizoen met ijstaarten van Laan Heiloo

Feestelijk chique: verleng het seizoen met ijstaarten van Laan Heiloo

IJstaarten zijn ideaal om het seizoen te verlengen. U kunt er eindeloos mee variëren en ze zien er ook nog eens chique uit. Perfect dus voor tijdens de feestdagen. Zorg voor continuïteit in uw ijssalon en presenteer ’s winters de meest bijzondere ijstaart-creaties in de vitrine. Laan Heiloo helpt graag mee bij het maken van een onvergetelijke indruk.

Zien we jou bij  de wedstrijden?

Zien we jou bij de wedstrijden?

De eerste vergaderingen van de wedstrijdcommissie zitten erop. We hebben ontzettend zin in de IJs-Vak-wedstrijden. Met de voorronde al op 9 februari is het zaak om je al snel in te schrijven!

Een sorbet of toch een sherbet?

Een sorbet of toch een sherbet?

In veel boeken wordt geen onderscheid gemaakt tussen sorbets en sherbets, of worden ze nog weleens door elkaar gehaald. Maar er zijn wezenlijke verschillen in de receptuur. Sherbets hebben een heel andere structuur, textuur en uiteindelijke smaakbeleving dan sorbetijs.

Female touch…

Female touch…

Op de laatste dag van het ijsseizoen werd ik aangesproken door een gast. Hij stelde zich voor als gepensioneerd interieurontwerper en complimenteerde me met de uitstraling van mijn zaken en met de kwaliteit van het ijs.